Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonya és hagyma bhaji

Burgonya és hagyma bhaji
Burgonya és hagyma bhaji
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen elakartam készíteni ezt az indiai ételt. Ma késő délutáni uzsonnának, kora délutáni vacsorának elkészítettem. Nagyon finom, és gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pikáns, csípős mártókkal a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Reszeljük le a burgonyát (nagylyukún reszelőn) hosszúkásan. A hagymát vékony csíkokra vágjuk.
  2. Adjunk hozzá minden fűszert, minden hozzávalót, és keverjük át jó alaposan. Olajsütőben vagy bő olajban süssük. Evőkanálnyi halmot rakunk a forró olajba, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük.
  3. Édes chilis szósszal, ketchuppal vagy joghurttal kevert mustárral, chili és petrezselyemzöld keverékéve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 260
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

chilis burgonyapogácsa, keleti fűszeres krumplis-hagymás halmok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofi03
zsofi03 Sun, 2011-08-07 12:24

Emlékeztet a tócsnira, csak kicsit egzotikusabb formában:)

890
burgonya 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
finomliszt 2 bögre
kínai ötfűszer-keverék 1 ek
víz 0.8 dl
1.5 teáskanál
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 3 dl
chili 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
ketchup 2 ek