r
Nosalty Logó

Bundában sült reszelt tök

Hajni.SZ
Bundában sült reszelt tök
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Tök

349
Kalória
10g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
173.4g
Víz
45g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Tök

Összesen 349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Tök

Összesen 1398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Tök

Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 1398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük. (Ez kb. 500 gramm mennyiség lesz így). Sózzuk, és hagyjuk fél, vagy akár 1 órát, hogy kiengedje a levét.
  2. Közben jól összekeverjük a tészta hozzávalóit. (A fokhagymát zúzott állapotban.)
  3. Amikor elég levet eresztett a tök, jól kinyomkodjuk, és beletesszük a masszába. Összekeverjük.
  4. Felhevített serpenyőbe 2-3 evőkanál olajat teszünk. A serpenyő nagyságától függ, hogy mennyit, de a lényeg, hogy éppen csak az alján legyen olaj. (Néha hozzá kell tenni 1-2 evőkanállal.)
  5. Evőkanál segítségével lepénykéket formázunk (kb. 6-7 mm vastagságúra lapítjuk), és több részletben 10-15 perc alatt kisütjük az egészet.
  6. Petrezselymes burgonyával, vagy krumplipürével tálaljuk, de akár önmagában is fogyaszható tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ha valaki nem rajong a tökért, így nagyobb eséllyel megeszi. :-)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...