Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott zöldbab

Rántott zöldbab
Rántott zöldbab
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a rántott zöldségeket, mert könnyű, ízletes, és nem terheli túl a gyomrot a nagy melegben. A zöldbab panírozásához kitűnő burok a gépsonka. Nagyon jól összetartja a babot, és a panír masszívan tartja magát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Most az utóbbi pár alkalommal PIKOK Morva sonka szeleteket használtam, mert ezek hatalmas, tenyérnyi darabok, és könnyű velük bánni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot mosás és tisztítás után enyhén sós vízben, egészben megfőzzük. Ha kész, akkor egy szűrőtálban jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
  2. A gépsonka szeletekbe 10-12 szál babot betekerünk, és hústűvel rögzítjük.
  3. A tekercseket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő, forró olajban ropogósra sütjük.
  5. Tetszőleges körettel és friss salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 875
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkába tekert zöldbab rántva, bundázott zöldbab, sonkába göngyölt rántott zöldbab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

412
zöldbab 35 dkg
gépsonka 200 g
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl