Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal

Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal
Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bulgur tulajdonképpen tört búza. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. Az íze enyhén a dióra emlékeztet. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.

hozzávalók / 5 adag

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hőálló edényeket (szufléformákat) vékonyan kikenjük margarinnal, majd megszórjuk a morzsával. A sütőt előmelegítjük.
  2. A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja, pár percre forró vízbe dobjuk.
  3. A vörösbort a fűszerekkel és a cukorral egy nagyobb lábasban feltesszük melegedni. Rázogatjuk, átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon és hagyjuk forrni kb. 10 percig, amíg kezd kicsit sűrűsödni (elforrja a levét), majd beletesszük a félbevágott (cikkekre vágott) barackot, és lassú tűzön 3-4 percig pároljuk. Óvatosan átforgatjuk, hogy a bor mindenhol érje, majd levesszük a tűzről.
  4. A pudinghoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe, és főzzük kb. 10 percig. Ezidő alatt a bulgur megdagad (puhul).
  5. A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot, majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal.
  6. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 050
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
54 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bulgurpuding, vörösboros-őszibarackos puding bulgurból, vaníliapuding tört búzával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

463
rizstej 4 dl
növényi tejszín 1.5 dl
bulgur 20 dkg
vaníliás pudingpor 20 g
cukor 10 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
félédes vörösbor 1 dl
nádcukor 2 ek
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
őszibarack 3 db
margarin 2 dkg
zsemlemorzsa 2 ek