Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bulgur köftesi

Bulgur köftesi
Bulgur köftesi
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges fasírt a törököktől.

hozzávalók / 6 adag

fasírt

joghurtos paradicsomszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

fasírt

  1. Áztassuk be a bulgurt egy jó félórára. Kb. 1,5 centire lepje el a víz, és lehetőleg ne maradjon rajta, vagy utána szépen öntsük le róla a maradékot.
  2. Keverjük össze az összes alapanyagot, leszámítva a citrom levét.
  3. Forraljunk fel vizet, és tegyük bele a citromlevünket. Egy kanál segítségével főzzük ki a masszából formázott gombócokat.

joghurtos paradicsomszósz

  1. Melegítsük fel a zsiradékokat, adjuk hozzá a paradicsompürét, fűszerezzük, majd jöhet a reszelt fokhagyma és a joghurtadag. Jól keverjük el, és kész is.
  2. Folyassuk rá a gombócokra, és tálaljuk friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 817
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bulgurfasírt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amarie84
amarie84 Sat, 2019-09-28 18:47

Szia! Grammra körülbelül mennyi az a 2 bögre bulgur? Én egy átlagos bögrét használtam, így 400 g került bele körülbelül, de a többi hozzávaló gyakorlatilag eltűnt ennyi bulgurban, egyáltalán nem álltak össze, csak kicsit maszatos lett a bulgur.

janettaylor
janettaylor / janettaylor Mon, 2019-09-30 10:01

Kedves Amarie84, Nem is kell a maszatossagon tul menni, jol osszedolgozni...(nagyreszt izesites, a liszt es tojas amolyan teszta allagot ad neki) Fontos az aztatas, akar forro viz is lehet. Dagadjon meg jol a bulgur. A hosszu ideig dunsztolas csak jott tesz neki, bulgur fuggo is a dolog. 2 normal bogre tokeletes. A formazashoz idonkent bevizezve a kezunket, tovabba a forro citromos vizbe helyezes, mert az fogja jol egyben tartani a golyszlikat. ;)

335
bulgur 2 bögre
tojás 1 db
sűrített paradicsom 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 2 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
víz 7 dl
vaj 1.5 ek
olívaolaj 1 ek
joghurt 2.5 dl
sűrített paradicsom 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 kk
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint