Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buktatorta Katicától

Buktatorta Katicától
Buktatorta Katicától
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom házi bukta recept, melyet még drága Édesanyámtól tanultam, csak egy kicsit más formát adtam neki.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a maradék cukrot összekeverjük, majd a tojássárgákkal, a rummal, a vanília aromával, a felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel alaposan kidagasztjuk. Ha kész, kanalanként hozzádolgozzuk az étolajat is. Lisztezett munkafelületen a dagasztó tállal letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Mikor megkelt, a tésztát nyújtófával egy kb. 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Kb. 7 cm-es fánkszaggatóval,vagy üvegpohárral 20 db kört szaggatunk ki belőle. (Ez egy 26 cm-es tortaformába elegendő.) Mindegyik kör közepébe teszünk egy teáskanál lekvárt. Összecsípve a tésztaköröket, gombócokat formázunk belőlük.
  3. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát vékonyan kiolajozzuk. Egymás után beletesszük a buktagombócokat úgy, hogy az összecsípés alulra kerüljön, és a gombócok oldalát szintén megkenjük olajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojássárgájával lekenjük a buktasereget.
  4. 200 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, és ha igény van rá, porcukorral meghintve szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 024
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lekvárosbukta-torta, torta buktákból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2016-10-07 20:24

Itt miért nincs kiírva, hogy kiemelte a Nosalty a Facebookon - 2016. október 7 - én, 20 órakor???????????!!!!!!!!!!

397
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
cukor 3 púpozott ek
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
rum 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
sárgabaracklekvár 20 teáskanál