r
Nosalty Logó

Lekváros és túrós bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros és túrós bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 983 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3930 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.7 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 983 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5758.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    1976 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.6 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 3930 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.3 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd miután felfutott, a sót is hozzáadjuk.
  2. Kelesztő tálba öntjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a lisztet és a tojást. Összegyúrjuk, majd, mikor egyben van, hozzágyúrjuk az olajat is.
  3. 1 órát kelesztjük meleg helyen (ideális hőmérséklet kelesztéshez 30 fok).
  4. Addig előkészítjük a tölteléket : 25dkg túrót, 1 tojást, egy kissebb marék mazsolát és egy kis vaníliás cukrot összekeverünk.
  5. A tésztát kinyújtjuk, és a túrósakat batyunak formázzuk (nekem 8 db lett), a lekvárosakat pedig bukta formájúra (nekem 10 db lett).
  6. Megkenjük tojás fehérjével, és 25 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 66304
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám kelt tésztája így is elég jó volt, de fel kellett dobni valamivel, ezért lett buktatészta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek