r
Nosalty Logó

Bugatsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3901 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 214 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3901 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 214 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük a tejet a cukorral főni, mikor felforrt, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, besűrítjük.
  2. Ha kész a krém, félrehúzzuk, beletesszük a vaníliát meg a vajat, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt.
  4. Amíg előmelegszik a sütő, a tepsi alját egy kis vajjal megkenjük, a leveles tészta felét alulra fektetjük.
  5. Rásimítjuk a krémet, majd a másik tésztalappal befedjük, mehet a sütőbe.
  6. A sütőből kiszedve, porcukorral és fahéjjal megszórva, langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 83146
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Van réteslapos verzió is, ahogy a Galaktobureko-nál, hat-hat lapot egyenként megvajazva és a közepébe a krém, de a leveles tészta finom ropogós...kinek, hogy könnyebb... Abszolute frape sketo! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bugatsa
Oli(E)va 85 recept

A Galaktobureko mellett a másik nagy görög klasszikus... Észak-Görögország, Makedonia, Theszaloniki... aki ott járt, biztosan evett már, nagyon komoly hagyománya van, a Bugatsa cukrászdák (ta bugatsadika) egymást érik, elkészíteni nem egyszerű... A cukrászmesterek az igazi rétestésztát maguk előtt húzva-pörgetve nyújtják asztalnyira, a közepére teszik a tölteléket négyszög alakban, és a rétestésztát borítékként ráhajtják, így lesz egy tepsirevaló. Többféle tölteléke lehet, húsos, sajtos-fetás, de ez a krémes fajta a legnépszerűbbek közé tartozik. Házilag nagyon könnyen, gyorsan el lehet készíteni és szuperolcsó...

Hozzászólások (18)

Teamami

Világgá tudok menni érte.

Oli(E)va

Szia Teamami, pedig milyen egyszeru...Metrio..? :)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta, és tényleg olcsó is, s?t gyors. Amit nem értek??? Mit?l lesz a krém sárga /netán tojás sárgája is kerül a krémbe??? És hová tesszük a 4 kanál vajat?? szintén a krémbe?? mert én így képzelem...Egyébként köszi a receptet, ki fogom próbálni....

Oli(E)va

Szia Agicicmic, koszi, hogy szoltal, a vajat belekeverjuk a krembe, ha mar lehuztuk a tuzrol, tojas tenyleg nem kell bele, szerintem a fotot benaztam el, a tanyer alatta sarga... nem vagyok tul jo a food stylinggal...:) Javitom, megegyszer koszi...

Törölt felhasználó

Réteslappal lehet készíteni??

blange

Én a kevésbé autentikus receptet ismertem, amibe bizony kell tojás. És méz került mindig a tetejére. De kipróbálom majd így is, hátha így még jobb.:)

Oli(E)va

Szia, timbor, persze, egy csomag reteslapot felezz el, laponkent kis vajjal megkenve alulra a fele-krem-a masik fele a tetejere, csak ha reteslappal csinalod, eles kessel jelold be a leendo kockakat, hogy jobban tudd majd szeletelni. Nezd meg a galaktoburekot, ott leirtam pontosan...:)

Oli(E)va

Szia bija, biztos az a bugatsa valamilyen tajegysegi valtozata lehet, ez a szalonikii verzio, itt van a legnagyobb hagyomanya. Vagy talan az a galaktobureko? Az van tojassal es sziruppal...Ez a tepsis-egyszeru "csaladi" gyors suti, a cukraszdaban a krem egyedi adagokra szabott levelestesztaban van elkeszitve, mint nalunk a turos batyu...:)

Törölt felhasználó

Most sütöttem el?ször Bugatsát. Nekem nagyon ízlik így és a tojásosat ki sem fogom próbálni. Isteni desszert volt ebéd után :) Köszönöm a receptet :)

Oli(E)va

Szia, tkata 1985, nagyon szivesen, ez eredeti recept, tojas nincs (!), nem is kell bele, szerintem a galaktoburekot ertettek a tojasos-mezes recept alatt. Udvozollek, Eva

Tunderanyo

Kedves Éva! Most vettem ki a süt?mb?l a sütit,valami fenséges illata van,a krémet már megkóstoltam amikor h?töttem:))))),nagyon ízlik,én jó pár csepp vanília aromát tettem bele! Biztos vagyok benne,hogy ez is egy kedvenc lesz a többi mellett! Köszi a receptet,várom a továbbiakat is. Legyen szép napod! Tündi

Oli(E)va

Kedves Tundi, koszonom szepen, hogy kiprobaltad a receptet, a maga egyszerusegeben tenyleg finom egy jo kiados leves utan. Megprobalok meg majd reciket feltenni, csak most all a dilihaz a munkahelyen. Nincs kedved Neked is megosztani velunk nehany jo kiprobalt receptedet..:) biztos vagyok benne, hogy jol fozol. Szep hetet kivanok, Eva

Tunderanyo

Szia evaneo! Tényleg jól gondolod,nagyon sok jól bevált és kipróbált receptem van süti és különböz? ételek,de sajnos nincs mivel lefényképezni,így nem tudok beküldeni!!! Szeretek újdonságokat kipróbálni,a lányaimat mindig meglepem valamelyikkel,utána ?k is elkészítik! Így már három család is élvezheti a különleges fogásokat. Köszi a recepteket,várom a többit is. Legyen szép napod. Tündi

Oli(E)va

Szia Tundi, nekem is csak ilyen kis mezei automata digitalis fenykepezogepem van, semmi profi, nem draga, trukkoket se tudok, hogyan kell jol fenykepezni, meg beallitani, hat, ez van. Jon a karacsony, ha mar mindenkit meglepsz finom etelekkel, sajat magadnak is jar meglepetes egy kis fenykepezogep erejeig...::)) Csak ugy gondolom...Kar lenne a sok finomsagot kihagynunk, udvozollek, Eva

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon finom édesség, egyszer? és nagyszer?. Köszi a receptet.

Oli(E)va

Kedves levendula00, koszonom szepen, en is mindig az egyszeruseg hive vagyok, a recit nagyon szivesen, udvozollek, Eva

pannika222

vALAKI S.O.S.-BEN TUD VÁLASZOLNI? A LEVELESTÉSZTA AMIT VETTEM ÖSSZESEN 4 LAP. AKKOR 2-2 LAPOT HASZNÁLOK?

Tunderanyo

Kedves pannika 222! Szerintem nyugiban csak 1-1 lappal süsd meg,fenséges,különleges sütid lesz! Sok sikert hozzá! Tündi

Oli(E)va

Koszi, hogy gyorsan valaszoltal, nem voltam gep kozelben tegnap...Nagyon szep hetet kivanok, Eva

pannika222

Köszönöm a választ.Id?közben el?vettem a józan eszemet és 1-1 lapot hsználtam fel.Finom lett,én még tettem a grízbe két kanálka reszelt citromhéjat is.ez adott egy jó kis smakkot neki.

Oli(E)va

Kedves Pannika, csak egy lapot kell alulra, egyet felulre tenni...a leveles teszta ugyis felfujodik, viszont tepsi mereture kell nyujtani... a masik ket maradek lapodat hasznalhatod maskor. Udv, Eva

Törölt felhasználó

A story részben egyszer azt írod h nem könny? elkészíteni,aztán meg azt hogy könny?.Akkor most melyik?

Oli(E)va

Szia tinci30, a tobb szaz eves eredeti recept kezzel nyujtott retestesztaval van, ami nehany oras muvelet. Biztosan emlekszel a nagyira az asztal korul, ahogy szedte le a szelet, legalabbis en igy emlekszem mindket nagymamamra...az anyukam generacioja mar nem (tudott, akart) keszitett sajat kezuleg retestesztat. A rohano vilagunkban, nalunk mar nehany peksegben is (sajnos!) kesz retestesztaval vagy leveles tesztaval keszitik, ez igy pofonegyszeru es gyors. Ha van kedved, ird be a YouTubon a bugatsat, megnezheted hogy csinaljak a gorog pekek. A recept eredeti, hazilag gyorsan (a vasarolt leveles tesztaval) nagyon egyszeruen el lehet kesziteni. Ezt ertettem alatta...Szep hetet kivanok, Eva

Törölt felhasználó

Nagyon finom :)

Oli(E)va

Koszi Mollika, egeszsegedre.. Udv; Eva

Gyöngyi Bt.

Imádom ezt a sütit! El?sz?r nem bírtuk kivárni, hogy kih?ljön, felét langyosan bevágtuk. Most remélem tudunk várni, mert hidegen gyönyör?en lehet vágni. :-)

Oli(E)va

Szia Gyongyi, langyosan finomabb..:) Udv; Eva

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek