r
Nosalty Logó

Bugatsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Oli(E)va
Bugatsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3901 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 214 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3901 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 214 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük a tejet a cukorral főni, mikor felforrt, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, besűrítjük.
  2. Ha kész a krém, félrehúzzuk, beletesszük a vaníliát meg a vajat, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt.
  4. Amíg előmelegszik a sütő, a tepsi alját egy kis vajjal megkenjük, a leveles tészta felét alulra fektetjük.
  5. Rásimítjuk a krémet, majd a másik tésztalappal befedjük, mehet a sütőbe.
  6. A sütőből kiszedve, porcukorral és fahéjjal megszórva, langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 86040
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Van réteslapos verzió is, ahogy a Galaktobureko-nál, hat-hat lapot egyenként megvajazva és a közepébe a krém, de a leveles tészta finom ropogós...kinek, hogy könnyebb... Abszolute frape sketo! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A Galaktobureko mellett a másik nagy görög klasszikus... Észak-Görögország, Makedonia, Theszaloniki... aki ott járt, biztosan evett már, nagyon komoly hagyománya van, a Bugatsa cukrászdák (ta bugatsadika) egymást érik, elkészíteni nem egyszerű... A cukrászmesterek az igazi rétestésztát maguk előtt húzva-pörgetve nyújtják asztalnyira, a közepére teszik a tölteléket négyszög alakban, és a rétestésztát borítékként ráhajtják, így lesz egy tepsirevaló. Többféle tölteléke lehet, húsos, sajtos-fetás, de ez a krémes fajta a legnépszerűbbek közé tartozik. Házilag nagyon könnyen, gyorsan el lehet készíteni és szuperolcsó...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek