r
Nosalty Logó

Búbos hús jucus 1981 konyhájából

jucus1981
Búbos hús jucus 1981 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

509
Kalória
44.4g
Fehérje
6.8g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
195.7g
Víz
149.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2035 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 509 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    2747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    782.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3147 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 2035 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. Először kiklopfoljuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, és megkenjük az egyik felét mustárral. Egy nagyobb tepsibe rakjuk, amit előzőleg olívaolajjal kikentünk.
  2. A hagymát nagyon vékony (én zöldséggyaluval szeltem le), a paprikát kicsit vastagabb karikára vágjuk.
  3. Elkezdjük rakosgatni a húsra: hagyma, tejföl, paprika, sonka, sajt.
  4. Alufóliával lefedve, 180-190 fokon, 50 percig sütjük, majd fólia nélkül még addig, míg a sajt megpirul. Krumplipürével és vajon párolt zöld körettel tálalom. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet egy kedves ügyfelemtől kaptam. Pikk-pakk kész van, és nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek