r
Nosalty Logó

Brownie-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vekker
Brownie-muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1717 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 383 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1717 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 383 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csoki háromnegyedét tördeljük össze, és a mogyoróvajjal együtt vízgőz felett folyamatosan kevergetve olvasszuk fel, majd ha már egyneművé vált a masszánk, hozzáönthetjük a tejet és a whiskeyt is.
  2. Ha elég nagy volt a tál, amiben felmelegítettük a dolgokat, akkor mehet bele az összes többi hozzávaló, ha nem, akkor egy külön tálban keverjük össze. A csoki negyedét felkockázzuk, és hozzákeverjük a masszához. Elég sűrű, nehezen keverhető lesz a tésztánk, de nem gond, egyengessük bele szépen egy kanál segítségével a papírkapszlikba, egészen nyugodtan a forma legtetejéig - úgy sem fognak már nagyon megnőni sütés közben.
  3. A muffinok tetejét díszíthetjük olajos magvakkal - én most sótlan mogyorót, sós pisztáciát és tökmagot vágtam durvára, és azzal szórtam meg őket. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, arra figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, mert ennek a muffinnak éppen az a lényege, hogy kívül kicsit keményebb, de belül a sok csoki és a mogyoróvaj miatt olvadós. Langyosan a legfinomabb, de ha kihűlt, akkor egy finom kávé vagy krémlikőr társaságában is isteni! :]
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5657
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb, de ha kihűlt, akkor egy finom kávé vagy krémlikőr társaságában is isteni! :]

Receptkategóriák

Brownie-muffin
vekker 2 recept

Imádjuk a brownie-t, pofonegyszerű az elkészítése, krémes, lágy, nedves. Miért ne próbálhatnánk ki más formában is? Jó pár muffinnal az a baj, hogy száraz, nehéz lenyelni, és nem elég szaftos. Nos, ez a finomság bizony nem azok közé tartozik, ugyanis a sok-sok csoki és a mogyoróvaj teszi igazán lággyá. Egyszerre sós és édes, hiszen a mogyoróvaj ad neki egy kis sós ízt, az étcsoki pedig hozzáteszi a maga keserédes ízét. Kár lenne kihagyni ezt a finomságot, és ami még szuper benne, hogy már egy darab is nagyon laktató. (Persze ér többet is enni! ;) )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek