Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie 2.

Brownie 2.
Brownie 2.
32 perc / előkészület: 15 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (92)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigella Lawson süteményeskönyvében található receptet alapul véve készítettem ezt a klasszikus amerikai sütit. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  3. A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval.
  4. A kihűlt csokis vajat hozzákeverejük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe (egy kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) simítjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A brownie sütésekor különösen fontos, hogy sikerüljön eltalálni, mikor vesszük ki a sütőből: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 333 844
elküldve: 78
receptkönyvben: 3 273
elkészítve: 251/311
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csupa csoki süti

Hozzászólások (92)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Coccolino_O
Coccolino_O Sun, 2017-01-29 21:49

Remek recept, többször is megcsináltam már. Narancshéjat szoktam még hozzáadni, úgy még finomabb... :-)

purutimi
purutimi Sat, 2016-10-01 17:01

Köszönöm a receptet! Isteni finom és nagyon egyszerű. Vaj helyett kókuszzsírral csináltam és tökéletes lett, ja és cukor helyett eritrit/ stevia kombót használtam. Így is tök jó lett, kókuszfagyival és tejszínhabbal megbolondítva vendégségbe vittük, nagy sikert aratott. :)

Dogfun
Dogfun Sat, 2016-02-06 17:03

A tökéletes brownie recept! Mióta kerestem, és most végre megtaláltam, osztatlan sikert aratott még a brownie-utálók (hogy létezhetnek ilyen emberek...? :D) körében is. Nincs semmi konyhai tehetségem, de ezt még nekem sem sikerült elrontanom :D
Köszi a receptet!

Polacsek Tímea
Timi / Polacsek Tímea Sun, 2015-01-18 18:48

Sziasztok! Én is megcsináltam és nagyon finom, bár én felkerekitettem mindent 200 g-ra mert az étcsoki ilyen kiszerelésben van. Nekem szépen feljött, a tojást olyan habosra kell verni a cukorral mintha piskótát sütnénk. A tetejét megszórtam dióval és igy még finomabb lett. A kérdésem az lenne hozzátok, hogy van e valakinek valami ötlete amivel meg lehetne dobni az egészet? nekem valahogy az a bizonyos extra hiányzott... chili? levendula? valami plusz...
Köszönöm a receptet!

Sornyul
Sornyul Sun, 2014-11-16 01:51

Hú, de finom! Hidegen is (akkor olyan nyúlós-csokis), langyosan is (ekkor meg omlós). Én kókuszolajjal csináltam és tényleg elég lapos lett, de baromi laktató így is. Most nem volt otthon tejcsoki, így csupa étcsokiból készült.

Bauerné Zsuzsa
Bauerné Zsuzsa Fri, 2014-04-11 09:21

Én ma reggel csináltam meg..sosem csináltam még,sosem ettem,de szerintem ilyenek kell lennie...:-) igaz laposabb mert nagyobb tepsiben sütöttem,de isteni finom lett.
Bár nekem repedezett lett a teteje,d kivűl kemény belül ragacsos ahogy kell,ahogy írják..:-)
Köszi a receptet,én ezt mentettem nem is keresek másikat,nem is próbálok ki másikat..:-) :-)

Sey
Sey Wed, 2013-12-25 22:33

Tökéletes recept. Csupa csokis, omlós finomság.

F-Éva
Fekete Éva / F-Éva Sun, 2013-11-17 18:50

Kedves Petra!
Ma készítettem és ettem életemben először Brownie-t és a Te receptedet választottam. Isteni finom, pillanatok alatt elfogyott. Hamarosan újra elkészítem, de akkor már dupla adagot. Üdv: Éva

rinya22
rinya22 Sat, 2013-11-02 15:50

Sziasztok!Szerintetek vaj helyett mit tudnék használni?Tejallergiás a kisfiam.

honiko
honiko Tue, 2013-11-05 14:26

Szia!
Mi is tejérzékenyek vagyunk, ezért L*ga margarint tettem bele. Így is fincsi és az állaga is megfelelő.

ann86hu
ann86hu Wed, 2013-10-02 22:28

Langyosan, tejszínhabbal kóstoltam, és nagyon finom, lágy csokis lett. :) 65%-os csokival, xilittel, teljes kiőrlésű liszttel és vaníliarúddal csináltam, tökéletes így is.
De tényleg nagyon kell figyelni a sütési időre, mert egyszer már próbálkoztam a recepttel és akkor kiszáradt, sima kakaós piskóta lett belőle. De tudtam, hogy megéri még egyszer megcsinálni! :D

szakacstunder
szakacstunder Sat, 2013-08-10 14:45

Ez a LEGJOBB Brownie recept. Csak én feleannyi cukorral készítem és ISTENI!!!!

niky2511
niky2511 Tue, 2013-05-14 11:33

Kedves Petra!
mit csináltam rosszul ha nekem a tészta kemény lett? ( még sütés előtt mikor össze állítottam )?
alig bírtam a tepsibe bele simítani :-(
Mindent a leírtak alapján csináltam.,
Köszönöm

petra
Petra / petra Tue, 2013-05-14 13:46

Kedves Niky!
Arra tippelek, talán csokiolvasztáskor csúszhatott valami hiba az elkészítésbe. Teljesen száraz volt a tál és a kanál is, amit olvasztáskor használtál? Vízgőz sem érte közvetlenül a csokit?
Üdv
Petra

Barborka
Barborka Sun, 2013-04-07 18:42

Én is kipróbáltam már, még januárban készítettem el anyukám névnapjára. Egyszerűen tökéletes lett, ízre és állagra is csillagos 5-ös. Nem volt olyan vendég, aki ne nyalta volna meg mind a 10 ujját utána. Kívülről kapott egy kis kérget, belül pedig kellőképpen ragacsos maradt, de semmiképp sem nyers. Nekem kicsit kevés volt a 17 perc 180 fokon. Elektromos sütőben sütöttem, rákapcsoltam a légkeverést is, de a megadott idő letelte után még egy 5 percre visszatettem. Sárga Szerencsi étcsokival csináltam, nem is fogok mással kísérletezni. 12 megfelelő méretű szelet jött ki belőle, amit tálaláskor megbolondítottam egy kis vaníliafagyival és tejszínhabbal. Biztos vagyok benne, hogy kerül még az asztalunkra ebből a finomságból. :)
Köszönjük a szuper receptet! ;)

NagyDoreszka
NagyDoreszka Fri, 2013-04-05 21:55

Fantasztikus recept!:) A hétvégén csináltam meg, elsőre sikerült és az egész családnak nagyon ízlett, úgyhogy Köszönöm!:)

feheri
feheri Thu, 2013-03-21 21:56

Én is elkészítettem tegnap ezt a csodás, de egyszerű sütit, osztatlan sikert aratott. Próbáltam picit egészségesebbé tenni: a cukor nálam nyírfacukor lett, és a lisztet mandulalisztre cseréltem. A diót kihagytam, nem nagyon szeretem a sütiben, azt a részt is mandulaliszttel pótoltam. A 17 perc sütés nekem picit kevés volt, plusz 3 percre még visszatettem a sütőbe, és így lett tökéletes. Napokig nagyon puha.

petra
Petra / petra Fri, 2013-03-22 10:20

De szuper! Nincs kedved feltölteni? Sokan örülnének egy brownie light verziónak:-).

Annigine
Anett / Annigine Sun, 2012-11-25 18:02

Én 60%os Tibi csokiból készítettem, gáztűzhelyen a 3-as fokozattól egy kicsivel kisebben, 13-15percig (kb. 10percnél megfordítottam). Tökéletes lett! Még nem próbálkoztam brownieval, de ez lágyan kettéválik, ahogy töröm, omlik a szájban, kissé, mintha krémes lenne, pedig nem folyékony sehol. Tökéletes recept!

dawnka
dawnka Wed, 2012-10-31 13:11

Kedves Petra,
ki akarom próbálni a receptedet, de a diót szeretném kihagyni... (Nem vagyok egy dió- vagy más csonthéjas fan, helyettesíteni sem szeretném)
Szerinted simán elhagyható a darált dió, vagy pótoljam vissza némi liszttöbblettel? Úgy képzelem, hogy a darált dió kicsit úgy is viselkedik, mint valami lisztféle, ami felveszi a folyékony összetevőket.
Köszi előre is,
D

petra
Petra / petra Wed, 2012-10-31 14:30

Kedves Dawnka,
Persze, akkor a dió helyett mindenképpen lisztet kell még hozzáadni a tésztához, ugyanúgy 55 g mehet bele.
jó sütögetést!
Üdv
Petra

petra
Petra / petra Tue, 2012-10-23 22:35

Kedves Annalanyka,
Ne aggódj, jó lesz az alacsony tepsi, semennyire sem nő meg a tésztája, nincs benne se sütőpor, se szódabikarbóna:-).
Üdv
Petra

kitike
Kitike / kitike Mon, 2012-07-09 21:40

Csatlakoznék a sárga csomagolású Szerencsi csokit ajánlókhoz! Csak ezzel készítem a braunikat, és mindig tökéletesen ragad a közepe és finom kérge van :)

nicky333
nicky333 Wed, 2012-03-07 17:17

Lassan két éve tagja vagyok a nosalty-nak. Megcsináltam sok sok édesség receptet is, mindegyik ízlett, de egyik se érdemelte ki nálam, hogy írjak róla véleményt. Most mégis megteszem, mert a te sütid Petra, valami isteni krémes. Egyszerűen nagyszerű. Köszönöm, hogy megosztottad.

pintyöke72
pintyöke72 Sun, 2012-02-19 12:28

Biztosan valamit én rontottam el. Olyan lett,mint egy egyszerű kakaós piskóta. :(

zuzula12
zuzula12 Sun, 2012-02-05 21:37

sziasztok! hát én ki hagytam a diót mert allergiás vagyok rá. de en még plusz a brownie-hoz még vertem fel tejszínhabbot, és még fagyasztott málnát raktam hozzá. A krém és a brownie nagyon finom volt együtt! Isteni volt! 10 perc alatt elfogyott!! a családnak nagyon tetszett! Köszönöm szépen a receptet! Ajánlom mindekinek!!! A legjobb brownie recept !!!

Tévésámán
Tévésámán Tue, 2012-01-24 21:18

90%-os csokival csináltam valamikor hát nagyon tömény lett - tiszta devil cake (a csokitorta angolul) :DD

petra
Petra / petra Mon, 2012-01-30 10:51

Képzelem, hogy 90%-os csokiból mennyire ütős lehetett. Próbáld ki legközelebb 65-70%-os csokoládéval a szolidabb változatot:-).

620
vaj 185 g
étcsokoládé 185 g
tojás 3 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 ek
finomliszt 55 g
dió 55 g
1 csipet