r
Nosalty Logó

Brownie 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Brownie 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 620 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3724 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 620 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1474 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3724 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 463 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  3. A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval.
  4. A kihűlt csokis vajat hozzákeverejük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe (egy kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) simítjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A brownie sütésekor különösen fontos, hogy sikerüljön eltalálni, mikor vesszük ki a sütőből: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 456
  • Össznézettség: 369623
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nigella Lawson süteményeskönyvében található receptet alapul véve készítettem ezt a klasszikus amerikai sütit. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.

Hozzászólások

Juditka

Szia Petra! Megakadt a szemem a Brownie recepteden. Vagyis a Nigellaén. Nekem a recept elolvasása után kétségeim támadtak, hogy ezekb?l a hozzávalókból hat személyre elegend? süti készül. Ez nekem a fél fogamra nem lenne elég pedig nem vagyok nagyétk?. Én egy 33x20 -as tepsiben sütöttem meg és csak annyit változtattam rajta, hogy 20 dkg dió és 20 dkg liszttel emeltem a hozzávalókat. A többi stimmelt. Úgy ahogy kell, kiv?l szilárd belül enyhén krémes állagú lett és pukkadásig ettünk bel?le. Isteni a recept Petra. Eddig ez a legjobb (ízre) a brownie-k közül. Juditka

Petra

kedves Judit, nagyon örülök, hogy ízlett! akkor a mennyiség is elegend?nek bizonyult, remélem:-)

Törölt felhasználó

Kedves Judit.Amat?rként kérdezem,az ízek így is átjöttek?

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett, tegnap megcsináltam anyukámnak és odavolt érte úgyhogy ma is kellett csináljak egy adaggal:)))

Törölt felhasználó

Nagyon finom süti,én el?ször étteremben ettem. De igy,saját készitésben 100x jobb!!! Édes,tuti kalória,amilyennek egy sütinek kell lennie!!! Mindenkinek ajánlom, aki édesebb szájú a kelleténél, de sztem bárki megkóstolja,izleni fog neki! Köszi!!!

Törölt felhasználó

Nyuszikáknak ez való!:-))

Törölt felhasználó

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha diót nem teszek bele és a lisztet megduplázom akkor azzal nagyon tönkretenném?

Petra

tönkre semmiképpen nem teszed vele, csak dióval szerintem sokkal finomabb:-)

Törölt felhasználó

Szia Petra! Tegnap este lettem kész ezzel az isteni Brownie recepttel, és alig bírtam kivárni, hogy végre kih?ljön, és végre nekieshessek .... Borzasztóan finom! Most már biztos, hogy karácsonykor ott lesz az asztalon, vagy a fa alatt ajándékként, még nem tudom -de van b?ven id?m eldönteni-. És biztos, hogy kipróbálom kocsaralice ötletét is, mivel a családban, csak kevesen szeretik a diót, a mandulát pedig csak én szeretem. Köszönöm Petra, hogy feltetted ezt a remek receptet.

Petra

:-)

Fenyveske

Kedves Petra! A hétvégén megcsináltam ezt a csodát! A gyerekek már olyan régóta kérték t?lem, de ahányszor sütöttem, nem azt kaptam, amit vártam. De most! Olyan lett pont, amilyennek szerettük volna!Annyiban változott a sütés, hogy nem 180fokon, hanem 250fokon sütöttem, mert 180 fokon nekem nem sült még meg rendesen 17 perc alatt. De így fantasztikus lett! Melegen, vanília fagyival vagy tejszínhabbal ajánlom!

Törölt felhasználó

Sziasztok, zseniális a recept, tényleg nagyon finom. :) Én annyit változtattam rajta, hogy dió helyett étcsoki darabokat kevertem bele a tésztába... nem olvadnak bele teljesen a tésztába sütés közben és nagyon kellemes "találkozni" velük kóstolgatás közben. :) Jó étvagyat kívánok mindenkinek hozzá! :)

Törölt felhasználó

 Ha kihagyom a cukrot az mennyit ront az állagán? Csak mert vigyáznék a vonalaimra vagy mi és elhagynám:)

Törölt felhasználó

 És még egy kérdés: a vaj is lehet light margarin vagy az sem mindegy? Bocs a sok kérdésért,csak nem tudom,ha ,kalóriamentesítem" a receptet akkor elrontom-e.

Petra

hááát, Kremy, ha kalóriamentes receptet szeretnél, akkor feledkezz el a brownie-ról:-) cukor és vaj nélkül pedig nem megy... van helyette viszont egy light receptem, ezt ajánlanám a "mindenféle-mentes brownie" helyett: http://www.nosalty.hu/malnas_csokitorta_light_recept_2596

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!