r
Nosalty Logó

Brokkolis-csirkés pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Brokkolis-csirkés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pitetésztához

töltelékhez

Összesen 698 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pitetésztához

töltelékhez

Összesen 2791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pitetésztához

töltelékhez

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 698 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4639.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5296 micro
Összesen 2791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

pitetésztához

töltelékhez

Elkészítés

pitetésztához

  1. A lisztet összedörzsöljük a vajjal, majd sózzuk, és a víz segítségével egynemű tésztát gyúrunk belőle. Fóliával letakarva félretesszük kb. 30 percre. Addig elkészítjük a tölteléket.

töltelékhez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és forró vízben pár percig (5-8 perc) előfőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig sütjük benne a húst. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük egy csipet rozmaringgal.
  2. A tésztát alálisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy olívaolajjal kikent pitesütő tálat (nálam ez 26 cm átmérőjű), majd a lelógó széleit visszahajtjuk. Villával megszurkáljuk az alját, és előmelegített sütőben kb. 8 percig elősütjük.
  3. Egy nagyobb tálban felverjük a tojásokat, majd beletesszük a darabokra vágott brokkolit, a sült csirkemellkockákat. Hozzátesszük a tejfölt, a reszelt sajtot, sót, borsot. Jól összekeverjük.
  4. A sütőből kivesszük az elősütött tésztát, és beleöntjük a tölteléket. Elegyengetjük, majd visszatesszük a sütőbe kb. 20-25 percre.
  5. Amikor a töltelék masszív, aranysárga, akkor kész. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4909
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-csirkés pite
Lizinka_ 601 recept

Egy késő esti főzőműsorban lettem figyelmes erre a receptre, és nagyon megtetszett. Kissé átvariáltam a hozzávalókat. Nagyon különleges ebéd kerekedett belőle!

Hozzávalók

pitetésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...