r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves sok tejjel

Zsuffa
Brokkolikrémleves sok tejjel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

269
Kalória
7.4g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
233.4g
Víz
50.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1072 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 269 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    933.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4283 micro
Összesen 1072 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, a rózsákra szedett brokkolit megfuttatjuk rajta. Fél liter tej és fél liter víz keverékével felengedjük.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval.
  3. Nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük.
  4. Hűlni hagyjuk, majd leturmixoljuk.
  5. Tejszínnel simára kevert tejföllel dúsítjuk, és melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ez az egyik kedvenc levesünk itthon. Nagyon hamar kész van, és hihetelenül finom!

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...