r
Nosalty Logó

Lilahagymás-kapribogyós brokkoli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Lilahagymás-kapribogyós brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 480 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 160 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1124 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4283 micro
Összesen 480 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben blansírozzuk két percig. Leszűrjük és hideg vízzel jól átöblítjük, hagyjuk lecsepegni.
  2. Szárazon felhevített serpenyőben pár perc alatt illatosra, aranyszínűre pirítjuk a mandulaszeletket. (Kis tálkában félretesszük.)
  3. Ugyanebben a serpenyőben a durvára vágott lilahagymát olívaolajon puhára pároljuk, majd meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a leöblített kapribogyót és a roppanós brokkolirózsákat. Ha szükségesnek ítéljük, löttyinthetünk még bele kevés olívaolajat.
  5. Magasabbra vesszük a lángot, és többször átforgatva alaposan átforrósítjuk.
  6. A lilahagymás-kapribogyós brokkolit tányérokra szedjük és meghintjük a pirított mandulapelyhekkel.
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27291
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 25.

Receptkategóriák

Gordon Ramsay köretként javasolja az alábbi meleg salátát a Vasárnapi ebédek c. könyvében a préselt császárhús mellé, de önálló vacsora- vagy ebédfogásként is bevethető.

Hozzászólások (2)

Ollocska

A blansirozas hany percig tart? Lattam itt olyan receptet, ahol azt irja valaki, hogy roviden blansirozza a brokkolit, es ir hozza 8-10 percet. Szerintem az alatt puhara fol, es egyaltalan nem "marad meg a vitamintartalma", amugyis egy masik kerdesem az lenne, hogy onnantol, hogy lobogo viz eri a novenyt, nem beszelhetunk vitamintartalomrol, mert 90 fok korul az megsemmisitodik. Rosszul tudom? Koszonom a valaszod! :)

Petra

Kedves Ollocska, igen, a 8-10 percig tartó folyamatot már én sem hívnám blansírozásnak, ahogy írod, az már csaknem a brokkoli puhára f?zését jelenti. Ami a vitaminokat illeti, valóban veszít így a vitamintartalmából, ha ez a f? szempont, akkor blansírozás helyett párold meg kicsit párolóbetéten a zöldséget. Üdv Petra

Ollocska

Koszi a gyors valaszt, akkor jol gondoltam. Lehet, hogy kiprobalom a szurobetetes megoldast, lattam nemreg egy ilyen sajtos brokkoli salatat, es arrol az jutott eszembe, hogy a zoldfuszeres boursenemet milyen jol kiegeszitene a brokkoli :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek