Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymás-kapribogyós brokkoli

Lilahagymás-kapribogyós brokkoli
Lilahagymás-kapribogyós brokkoli
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gordon Ramsay köretként javasolja az alábbi meleg salátát a Vasárnapi ebédek c. könyvében a préselt császárhús mellé, de önálló vacsora- vagy ebédfogásként is bevethető.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben blansírozzuk két percig. Leszűrjük és hideg vízzel jól átöblítjük, hagyjuk lecsepegni.
  2. Szárazon felhevített serpenyőben pár perc alatt illatosra, aranyszínűre pirítjuk a mandulaszeletket. (Kis tálkában félretesszük.)
  3. Ugyanebben a serpenyőben a durvára vágott lilahagymát olívaolajon puhára pároljuk, majd meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a leöblített kapribogyót és a roppanós brokkolirózsákat. Ha szükségesnek ítéljük, löttyinthetünk még bele kevés olívaolajat.
  5. Magasabbra vesszük a lángot, és többször átforgatva alaposan átforrósítjuk.
  6. A lilahagymás-kapribogyós brokkolit tányérokra szedjük és meghintjük a pirított mandulapelyhekkel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 807
elküldve: 7
receptkönyvben: 434
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

brokkolisaláta lilahagymával és kapribogyóval, lilahagymás-kapribogyós brokkolisaláta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Tue, 2013-02-26 11:04

Koszi a gyors valaszt, akkor jol gondoltam. Lehet, hogy kiprobalom a szurobetetes megoldast, lattam nemreg egy ilyen sajtos brokkoli salatat, es arrol az jutott eszembe, hogy a zoldfuszeres boursenemet milyen jol kiegeszitene a brokkoli :)

Ollocska
Ollocska / Ollocska Tue, 2013-02-26 10:48

A blansirozas hany percig tart? Lattam itt olyan receptet, ahol azt irja valaki, hogy roviden blansirozza a brokkolit, es ir hozza 8-10 percet. Szerintem az alatt puhara fol, es egyaltalan nem "marad meg a vitamintartalma", amugyis egy masik kerdesem az lenne, hogy onnantol, hogy lobogo viz eri a novenyt, nem beszelhetunk vitamintartalomrol, mert 90 fok korul az megsemmisitodik. Rosszul tudom? Koszonom a valaszod! :)

petra
Petra / petra Tue, 2013-02-26 10:56

Kedves Ollocska,
igen, a 8-10 percig tartó folyamatot már én sem hívnám blansírozásnak, ahogy írod, az már csaknem a brokkoli puhára főzését jelenti. Ami a vitaminokat illeti, valóban veszít így a vitamintartalmából, ha ez a fő szempont, akkor blansírozás helyett párold meg kicsit párolóbetéten a zöldséget.
Üdv
Petra

160
brokkoli 50 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
kapribogyó 2 ek
vörösborecet 1.5 ek
olívaolaj 3 ek
mandulapehely 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint