Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli fetával, dióval, balzsamecettel

Brokkoli fetával, dióval, balzsamecettel
Brokkoli fetával, dióval, balzsamecettel
23 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ebéd svéd húsgolyó volt, ehhez gondoltam ki ezt a köretet főleg magamnak. A család férfi tagjai még kaptak hozzá rösztit.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit kicsi rózsákra szedjük. Párolófeltéten roppanósra pároljuk, ez kb. 5-8 perc. A főzővízbe teszünk a só mellé egy kevés köménymagot az emésztés végett, meg 2 babérlevelet, csak mert szeretem az ízét.
  2. A fokhagymát felaprítjuk, a diót durvára vágjuk, a kenyeret felkockázzuk.
  3. Egy nagy serpenyőben az olíván a fokhagymát kicsit megfuttatjuk, rádobjuk a kenyérkockákat, picit megpirítgatjuk, de csak enyhén. Hozzákeverjük a brokkolirózsákat és a diót.
  4. Tálra szedjük, rámorzsoljuk a fetát (reszelni próbáltam, de ez nem igazán sikerült), és meglocsoljuk sötét balzsamecettel.
  5. (A brokkoli szárából egy kis krumplival remek krémlevest készítettem másnapra.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 635
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
294 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fetás brokkoliköret

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

331
brokkoli 1 közepes db
dió 5 dkg
kenyér 2 szelet
fokhagyma 2 gerezd
feta sajt 5 dkg
balzsamecet 2 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db