Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas kelkáposzta

Vajas kelkáposzta
Vajas kelkáposzta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én vízben főtt burgonyával teszem az asztalra, és a burgonya főzőlevét is (természetesen, ha az nem túl nagy mennyiség) a főzelékbe szűröm.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezen módon a kelkáposzta bájos, szelíd, tiszta íze megmarad, kitűnően illik mindenfajta hús kísérőjeként, de hús nélküli konyhán is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát mossuk, 4-6 részre vágjuk, a torzsát eltávolítjuk.
  2. A majdnem forró vajban átforgatjuk, zöldséglében lassú tűzön lefedve puhára pároljuk.
  3. Amikor puha, a leveleket egy tányérra szedjük, így könnyebb a levét a reszelt burgonyával sűríteni. 
  4. Amikor a lé felforrt és besűrűsödött, a leveleket újra visszatesszük, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és a tűzről levesszük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 483
elküldve: 1
receptkönyvben: 169
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelkáposztaköret, vajas káposzta, kelkáposzta vajasan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

142
kelkáposzta 750 g
zöldség alaplé 1 l
vaj 30 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
burgonya 2 közepes db