r
Nosalty Logó

Hajdina sárgarépával

Pogácsa
Hajdina sárgarépával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

180
Kalória
5.7g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
4.1g
Zsír
165.7g
Víz
-
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    497.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    764 micro
  • β-karotin
    1821 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A hajdinát folyó víz alatt lemossuk és lecsepegtetjük. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy kanál olíván a hajdinát kicsit megpirítgatjuk, rászórjuk a reszelt sárgarépát, egy kevés sót, és felöntjük az egészet három csészényi vízzel.
  3. Lefedjük, és nagyon kicsi lángon puhára főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

Igyekszem elszakadni a hús-krumpli kombótól, helyette különböző gabonát főzök, belecsempészve valami zöldséget. Párolt marhahúst készítettem ebédre sok szafttal, ahhoz ez pont jó volt.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek