r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye 3.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Brassói aprópecsenye 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1715 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1715 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró darabokra vágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a húst, és rápirítunk arra is.
  3. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, beleteszünk egy húsleveskockát, sót, borsot, paprikát, fedő alatt pároljuk.
  4. Kb. 15 perc főzés után beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és levesszük a fedőt.
  5. Akkor jó, ha a szaftja már nem folyós, de még bőven van alatta. Ha esetleg hamar elforr a víz, és a hús még kemény, tegyünk hozzá vizet bátran.
  6. Hasábburgonyával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 215
  • Össznézettség: 235888
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagyományos családi recept, mindenki imádja.

Hozzászólások (24)

Törölt felhasználó

Ez pörkölt, nem "Brassói"!

Törölt felhasználó

Nálunk így készül. Azért a pörkölteknél fél kiló húshoz nem teszek 5 gerezd fokhagymát. :)

Viki33*

én is úgy gondolom, hogy ez pöri inkább

Törölt felhasználó

--"Nálunk így készül."-- Én így vagyok a tejbegrízzel. Nálam így készül: Sütök egy jó Steak-et, a grízt pedig, egye meg aki akarja

Törölt felhasználó

http://www.borvacsora.info.hu/index.php?option=com_mycontent&task=view&id=442&Itemid=88 Szerintem ezen kár így felcsattanni, ahány ház, annyi szokás. Nálam a pörkölt nem készül el fél óra alatt, nincs benne fokhagyma, nem sertéscombból készül, bográcsban szabadt?zön f?zöm...és még sorolhatnám.

Törölt felhasználó

Ezt itt is megnézheted: http://www.nosalty.hu/brassoi_apropecsenye_2_recept_2517 Nos, visszatérve a Brassóira. Az általad belinkeltekben sem szerepel a f?szerpaprika. S?t oda van írva, hogy paprika nélkül. Azért vannak tokányok, raguk, és pörköltek, hogy egy bizonyos jelleget megadjunk már a név választással is. A paprikával f?szerezett, ízesített, színezett étel az a pörkölt. UFF :-)))

Éva-Anyóca

Panka! Én is töménytelen mennyiség? fokhagymával készítem a brassóit, sertéshúsból, de pulykacombból is csináltam már.?rölt borsot is rakok rá becsülettel, és hogy botránkozás lesz-e nem tudom, ?rölt majorannát is teszek bele. A legvégén,mikor a hús kész, beleteszem a pirospaprikát,pár perc alatt még összepirul és kész.A sült burgonyával együtt tálalom.Ha a burgonya hasábokra van vágva, a húst is hasonlóan, hosszúkásra, azaz laskára vágom.Ha a burgonyát kockákra vágom, akkor a húst is.Ismer?söm mindent így csinált, csak ? kicsontozott csirkecombból.Ahány ház, annyi szokás, szóval én is úgy csinálom, ahogy Panka, és akkor ez most min? vétek!!!?? Szerintem mindenki nézze meg a receptet, és ha nem tetszik, ne tegye be a receptjei közé.De ilyen harcramen? módon, egy étel miatt, nem szabad, nem ez a lényeg.Mindenki úgy csinálja, ahogy szereti, tanulta, látta, ette, kóstolta,stb.,.....Éva-Anyóca

nana43

Jaj, de örülök kedves Éva-Anyóca/gregoreva! Mindig dühös leszek, amikor írják, hogy az bizony nem az az étel, annak az ételnek nem az a neve, feléjük másként hívják stb. Ha valakinek nem tetszik a recept, ne aszerint készítse az ételt, de ne ócsárolja másét. Én szeretem a hozzászólásokat is elolvasni, és abból ötletet meríteni, ha azt jónak látom.

Törölt felhasználó

Húúú! Nem mindegy minek nevezi?attól még lehet jó,ha ? így szokta elkészíteni! De azért azt elmondanám,h PÖRKÖLT az,amikor a hús LE VAN PÖRKÖLVE!!!!!!!!!pontosabban mikor elforr róla a víz,akkor újra le kell kicsit pirítani,és ha még nem elég puha ill nem elég a szaft,újra felöntöd .. és akár többször lepirítod .... hát ezért pörkölt!!!!!!!!ja és nem fokhagymás :)na pussz mindenkinek

Méhecske

Szívemb?l szóltál izabellal!:)) Én kipróbálom, biztos finom, és a fotó is önmagáért beszél!

Méhecske

Ma ezt f?ztem, nagyon fincsi! Máskor is így fogom készíteni! ;)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Ez nem PÖRKÖLT ez Brassoi!

Törölt felhasználó

Ahány ház annyi szokás.Én sem teszek a brassóiba f?szerpaprikát,de úgy gondolom így is finom lehet.

Törölt felhasználó

Engem nem érdekel, hogy mi a neve ennek az ételnek, de fantasztikusan fincsi lett. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Egészségedre! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó és finom! Barátn?m például szakács, és ? is dettó így csinálja! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.