Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye Éva nénitől

Brassói aprópecsenye Éva nénitől
Brassói aprópecsenye Éva nénitől
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha sietek, előnyben részesítem a nálam "negyed órás kaja" kategóriába sorolt ételeket. Ez is ilyen. Szerintem olyan egyszerű, hogy nem is lehet elrontani.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát az olajon megdinszteljük.
  2. A mellet nagyobb kockára vágjuk, és a hagymára dobjuk az apróra vágott fokhagyma társaságában. 
  3. Sózzuk, borsozzuk, a pirosaranyat és az éetílzesítő kockát is hozzáadjuk, így pirítjuk néhány percig.
  4. A paradicsomot és paprikát is rákockázzuk, fedő alatt kb. 1/4 óra alatt készre sütjük.
  5. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, megmossuk, megszárítjuk, forró olajban megsütjük, szalvétán leitatjuk, nagy tálba halmozzuk. Nyakon öntjük a szaftos hússal és már tálalhatjuk is.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 133
elküldve: 2
receptkönyvben: 206
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brassói pulykaragu, brassói pulykából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-03-24 07:42

szia Évi néni,
hát ez valami nagyon jó!! kipróbálom !! az ilyen finom (és gyors) kajareceptek aranyat érnek !!
nagyon kellemes hétvégét,
Évi

1343
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
pulykamell 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
paprikakrém 1 teáskanál
leveskocka 1 db
tv paprika 1 db
paradicsom 1 db
napraforgó olaj 3 dl