Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótatekercs gluténmentesen

Piskótatekercs gluténmentesen
Piskótatekercs gluténmentesen
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vendégségben kedveskedett nekünk a házigazda ezzel a sütivel. Milyen jót tett velünk, remek, bármire felhasználható piskótarecepttel lettünk gazdagabbak.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
  2. A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  3. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porrá őrölt cukorral (xilittel). Közben keverjük hozzá a sütőport is.
  4. A felvert habot óvatosan keverjük a tojássárgákhoz.
  5. Majd a legvégén keverjük hozzá a rizslisztet.
  6. 180 fokon sütjük 5 percig, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 20 percig sütjük.
  7. Ha megsült, konyharuhára borítjuk, és feltekerjük.
  8. Ha kihűlt, széthajtogatjuk, megkenjük, és visszatekerjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 30X40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 506
elküldve: 13
receptkönyvben: 275
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekváros tekercs, piskótarolád, piskótarúd lekvárral töltve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2018-03-08 14:20

Szia Lillis M! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Más GM liszttel dolgoztam, mennyei a végeredmény.

szkate83
szkate83 Fri, 2015-07-03 20:52

Kedves Lillus!
Amióta ráakadtam a receptedre, csak így készítem a tekercset! A különbség (a finom liszteshez képest) pedig észrevehetetlen! Köszi a receptet! Már fel van tekerve, várja, hogy betöltsem :-)
Üdv.: Kata

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Wed, 2014-08-06 22:23

Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett, így fogom mindig készíteni:)

kekirenata
kekirenata Tue, 2014-02-04 12:20

Remek recept, még finomabb, mint a sima lisztes változata, sokkal könnyebb a tésztája:)Nagyon megörültem ennek a receptnek, köszönöm szépen!

licya
licya Tue, 2013-10-22 22:31

Nagyon jó recept! Tökéletesen sikerült a piskóta - nem lehet különbséget észrevenni a hagyományos liszttel készült a gluténmentes között. Az állaga még szerintem ennek jobb is. Ezek után csak így fogom készíteni :)

sonkabarbi
sonkabarbi Wed, 2013-02-06 18:57

Nagyon szep piskota lett es hihetetlen milyen rugalmas egyaltalan nem repedt meg mikor feltekertem! Koszonom :)

Dobosné Balogh Hajnalka
Dobosné Balogh Hajnalka Fri, 2012-11-30 13:42

Szia!
Tetszik ez a recept,ki fogom próbálni!
És még azt szeretném megkérdezni,hogy mézes krémes sütit csináltál e már rizslisztből?
Szép napot!

211
tojásfehérje 6 db
tojássárgája 6 db
rizsliszt 12 dkg
barna cukor 12 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 10 dkg