Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós nokedli

Borsós nokedli
Borsós nokedli
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk évek óta nagy kedvenc ez az étel.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  2. A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és felengedjük egy kis vízzel.
  3. Közben elkészítjük a nokedlit: felteszünk vizet főni pici sóval. Közben a lisztet sóval, tojással és annyi langyos vízzel keverjük ki, amennyit felvesz. Nem szabad túl hígnak lennie. Mikor a víz felfőtt, beleszaggatjuk a tésztát, majd kb. 5 perc főzés után leszűrjük.
  4. A lisztet jól kikeverjük a tejföllel.
  5. Ha megfőtt a borsó, behabarjuk a tejfölös keverékkel, és összeforraljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 434
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Manda

Mióta szakács: 2011.07.14.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös borsós nokedli, zöldborsós nokedli, borsószószos nokedli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

905
zöldborsó 720 g
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 450 g
finomliszt 500 g
tojás 1 db
1 csipet
víz 100 ml