r
Nosalty Logó

Borsos-mustáros pulykaragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
TBetty
Borsos-mustáros pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A páchoz

Továbbá

Összesen 599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A páchoz

Továbbá

Összesen 2392 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A páchoz

Továbbá

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4128.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 2392 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A páchoz

Továbbá

Elkészítés

A páchoz

  1. A húst bepácoljuk a borsos-mustáros gyorspácba (vagy az említett fűszerekbe), s állni hagyjuk 2 órát a hűtőben.
  2. Közben a tejfölt, a joghurtot, a mustárt, sóval és borssal jól összekeverjük.
  3. Ha a hús megpácolódott, vajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd rátesszük a húst, vizet öntünk rá, borsozzuk, sózzuk, s puhára pároljuk. A vizet mindig pótoljuk, ha elfőtt.
  4. Ha a hús már majdnem jó, rátesszük a petrezselymet.
  5. Ha megpuhult, ráöntjük a tejfölös-joghurtos masszát, jól elkeverjük, összerottyantjuk, s készen is vagyunk.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9092
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én rizsgombóccal készítem, jobban illik hozzá a rizs, mint a burgonya, de tésztával is el tudom képzelni. Csirkével is nagyon finom!

Hozzávalók

A páchoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek