Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás zöldbabpörkölt

Szalonnás zöldbabpörkölt
Szalonnás zöldbabpörkölt
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és laktató étel. A vőlegényem sosem szerette a zöldbabot, de ennek a receptnek köszönhetően már imádja. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk elő egy 3 literes lábast. Kockázzuk fel a szalonnát, és alacsony lángon tegyük oda sülni. Ha nem lenne elég zsíros a szalonnánk, segíthetünk neki egy kis zsír hozzáadásával. Ha kicsit megpirult, keverjük hozzá a kockára vágott hagymát, és dinszteljük meg.
  2. Ezután mehet bele a zöldbab (fagyosan), amit enyhén megpirítunk. Majd húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg a pirospaprikával. Dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát, valamint ízlés szerint egy kis szalonnabőrt is. Borsozzuk, illetve figyelembe véve a szalonnánk sótartalmát, hintsük meg sóval is.
  3. Ezt követően öntsük fel 1-2 dl vízzel (mintha pörköltet készítenénk), és fedő alatt főzzük puhára a zöldbabot. Amikor már elkészült, megszórhatjuk egy kis petrezselyemzölddel is.
  4. Melegen tálaljuk, kenyérrel fogyasztjuk. Jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 761
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csenőmanó

Mióta szakács: 2018.09.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbab pörkölt sült zöldbab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

205
disznózsír 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
zöldbab 60 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
víz 1.5 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál