r
Nosalty Logó

Borsópörkölt 2. -nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borsópörkölt 2. -nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 735 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 2941 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 86 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    687 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3244 micro
Összesen 735 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2747.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2296 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12974 micro
Összesen 2941 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 86 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A borsópörkölthöz

  1. Borsópörkölt elkészítése:
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  3. Hasonlóan, ahogy a pörköltet szoktuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát.
  4. Beletesszük a jól megmosott zöldborsót és a zúzott fokhagymát.
  5. Kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk.
  6. Nokedli elkészítése:
  7. Felteszünk egy fazékban vizet főni.
  8. 50 dkg lisztből, 2 tojásból és vízből 1kk sóval tésztát készítünk, ami akkor megfelelő, ha kissé nehezen tudjuk kavarni, de nem száraz, lisztes.
  9. A nokedlitésztát forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk.
  10. Leszűrjük, és hozzákeverjük a kész borsópörköltünkhöz.
  11. Hozzáadjuk a tejfölt, és még egyszer egy kicsit összefőzzük (1-2 perc).
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 193
  • Össznézettség: 120788
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a zöldborsót.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyámtól kaptam friss zsenge zöldborsót, az enyém sajnos tönkrement a sok víz miatt. Ezt az ételt friss borsóból a legjobb elkészíteni. Mirelitből is jó, de a különbség érezhető.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Puszi a receptért! Reményt adtál, talán kisfiam majd így megeszi a zöldborsót. Mindenesetre nekem ízleni fog az biztos! :)

Törölt felhasználó

Kedves Elif Nagyon szivesen! Ha zsenge borsót veszel biztosan megszereti mert az édeskés egy kicsit.Jó étvágyat hozzá!

Edit

Kedves Bogi ! nagyon szeretem a zöldborsót ! ?rülök ennek a receptnek . Kifogom próbálni ! Azon gondolkodj , hogy családom húsmániás felének milyen húst ajánlasz mellé , és hogy , hogy lehetne kombinálni????? :)))) Tudom , hogy ezt natúr kellene enni . Én így is fogom , de lesz aki sztrájkolni fog:)))))Üdv Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Én egy kis csirke vagy pulykamellet sütnék le hozzá mondjuk csíkokra vágva egy kis olivaolajon,és azt is hozzákeverném.Vagy hússal kezdeném a párolást és úgy rá a borsó.Na ez nem is rossz ötlet.Jó sok tejföllel.Jó étvágyat hozzá!Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

A kedvencem! De a babérlevél nélkül nem tudnám elképzelni.. Próbáljátok ki azzal is..

Törölt felhasználó

Hello! Én hosszabb lére engedem a pörköltet és abba szaggatom bele a nokedlit! Sokkal jobb lesz, mint a külön szaggatottat hozzákeverni! Üdv.

Törölt felhasználó

Köszönöm a jó tippeket!:)

Törölt felhasználó

Szerintem akkor fog a húskedvel?knek is ízleni, ha el?z?leg tényleg f?tt benne valamilyen husi. Én általában a csirkepörköltet szoktam több szafttal készíteni és, ha nincs már benne hús, nem is fogy el. Ilyenkor lehet borsóval újravarázsolni!

Törölt felhasználó

Ez is jó ötlet!Drága Edit Kaptál egy csomó tippet.

Edit

Kedves Mindenki:))) Nagyon köszönöm a tippeket. Valószín? , hogy csirkével fogom készíteni és majd írok , hogy milyen lett:))) Bia Köszi a receptet ! puszi Edit

Törölt felhasználó

Mièrt kellene megvàltoztatni ezt a csodàs receptet? Hùs nèlkul szuletett ès igy az igazi! E'n vegan vagyok, de a hùsimàdò csalàdomnak nagyon izlett az eredeti vàtozatban, szerintem hùssal egy teljesen màs ètel lenne. Adjàtok koretkènt hùs mellè, ha nem tudnak meglenni hùs nèlkul! E'n csak a gyerekeknek foznèm hùssal, a felnotteknek nem. U.i.: 30 èves tapasztalat, vegan egy hùsimàdò csalàdban. U.i. 2.: elnèzèst a hibàkèrt az iràsban, de màr 34 ève Olaszorszàgban èlek.

Törölt felhasználó

Kedves Eve! Jólesnek a szavaid. Az én családom húsev? nagyon is,de ez így hús nélkül mindenkinek nagyon ízlett.Én magamon is meglep?dtem.Talán ezzzel más is így lesz.Neked pedig jó étvágyat hozzá ha elkészíted.Üdvözlettel.Bogi

Törölt felhasználó

Kedves Bogi! Elkèszitettem tegnap ebèdre, ma meg vacsoràra dupla adagot, mert nekem elèg kevès maradt belole tegnap, ha nem mentek meg egy tànyèrral mindet megettèk volna. Hùsimàdò fèrjem meg fiam ùgy csaptak le rà mint a sàskàk! -.))))))))) Ma este semmi hùs, csak ez ès tùròs-cseresznyès rètes. Szerencsère tejfolt tudok venni a kozeli Szloveniàban, mert amit itt lehet kapni az a legjobb jòindulattal sem nevezheto tejfolnek. Nagyon szèpen koszonom ezt a csodàs receptet! Szeretettel: Eve

Törölt felhasználó

Örülök hogy ízlett!Szivesen!Szeretettel üdvözöl:Bogi

Törölt felhasználó

Bocsi! De én a borsópörköltet nem tudom elképzelni olivaolajjal.Egy pörkölt az legyen pörkölt:zsírral!De egyébként biztosan finom.

Törölt felhasználó

Én úgy szoktam készíteni,hogy sok hagyma,ZSÍR, Er?s Pista, kevés Piros Arany,ételízesít?,kicsi víz/hogy megpárolódjon a borsó,ha nem friss/és kész a borsóPÖRKÖLT!

Törölt felhasználó

Kihagytam a lehelletnyi fokhagymát.

Törölt felhasználó

Nagyszer?!Én gyakran használok olivaolajat,ezért ebbe is ezt tettem.Vannak ételek amit én sem tudok elképzelni csak zsírral.A borsópörkölt így is finom volt.Azért köszi a tippet.Üdvözlettel:Bogi

viol

Nagyon szépen köszönöm a receptet. A páromnak is nagyon bejött, pedig ? elég válogatós. Vasárnap f?ztem el?ször, majd hétf?n is kellett csinálnom egy adagot és holnap is ez lesz a vacsora. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a receptet. :)

Törölt felhasználó

Nagyon szivesen Viol!Örülök hogy ízlett!Üdv:Bogi

tuncsi77

Még soha nem ettem borsópörköltet!Ma ez lesz a vacsora!Kiváncsi vagyok a végeredményre,de biztos nagyon finom lesz!Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Hajrá!Nem fogsz csalódni ígérem!Bogi

tuncsi77

Megcsináltam!És valami fenséges lett!Nyam-nyam!!

Törölt felhasználó

Ügyi vagy!!!Kösz hogy jelezted.

Hozzávalók

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.