Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsópörkölt 2. -nokedlivel

Borsópörkölt 2. -nokedlivel
Borsópörkölt 2. -nokedlivel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól kaptam friss zsenge zöldborsót, az enyém sajnos tönkrement a sok víz miatt. Ezt az ételt friss borsóból a legjobb elkészíteni. Mirelitből is jó, de a különbség érezhető.

hozzávalók / 4 adag

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a zöldborsót.

Szólj hozzá!

elkészítés

Borsópörkölt elkészítése:


  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hasonlóan, ahogy a pörköltet szoktuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát.
  3. Beletesszük a jól megmosott zöldborsót és a zúzott fokhagymát.
  4. Kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk.

Nokedli elkészítése:


  1. Felteszünk egy fazékban vizet főni.
  2. 50 dkg lisztből, 2 tojásból és vízből 1kk sóval  tésztát készítünk, ami akkor megfelelő, ha kissé nehezen tudjuk kavarni, de nem száraz, lisztes.
  3. A nokedlitésztát forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk.
  4. Leszűrjük, és hozzákeverjük a kész borsópörköltünkhöz.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt, és még egyszer egy kicsit összefőzzük (1-2 perc).

  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 92 305
elküldve: 9
receptkönyvben: 1 034
elkészítve: 45/63
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsópaprikás, zöldborsópörkölt

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andrea 21
Andrea 21 Thu, 2014-09-11 11:54

Ma elkészítettem és még a válogatós gyermekeim is megették :) Fokhagymás tejföllel tálaltam :)

janos33
janos33 Sat, 2013-05-25 03:00

A nokedli tészta akkor a legjobb ha tojás nélkül, vagy legfeljebb egy tojással készítjük.Nem szabad
nagyon kidolgozni, éppen csak elnagyolni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-05-25 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2013-05-25 08:08

Köszönöm szépen!
Üdvözlet az egész csapatnak!
Szép nyarat!
Bogi

Gaben76
Gaben76 Fri, 2013-05-24 14:46

Borsós rizsnek "jött" haza rizs, és a recept láttán meggondolta magát! Nagyon finom lett, megismétlésre kerül.

napsugar2012
napsugar2012 Sun, 2012-10-07 15:36

Megcsináltam én is, bár egy kicsit másképpen! Mirelit borsóm, elég kevéske volt, így másként csináltam. cukkinival, és burgonyával készítettem, a következő képen. Olivát, és napraforgó olajat használok, feles arányban összekeverve, mert így olcsóbb, viszont az olaj textúrája, mégis másabb, sokkal lágyabb. Tehát olajon, megdinszteltem, a csíkokra vágott hagymát, meg a foghagyma gerezdeket. utána rádobtam a borsót, meg a kockára vágott, cukkinit, és burgonyát, amit szintén kockára vágtam. Felöntöttem zöldség alaplével, kevés só, babérlevél, tárkony, kicsi bazsalikom, köménymag. Tudom hogy, a bazsalikom, paradicsomos, ételek lelke, de én annyira imádom, hogy szinte mindenbe teszek. Miután készre főztem, kb 30perc, nem néztem az időt, persze ez attól is függ, milyen apróra vannak vágva a hozzávalók. A tűzről levéve belekevertem a tejfölt!! Isteni, lett nagyon! Gyakran szoktam új ízeket kipróbálni, és az eredeti, receptet kicsit másként készíteni. :-) Szerintem így is nagyon jó, persze ízlés kérdése!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-10-08 11:43

Ez elég másként készült....:)biztos finom lett de miért nem küldöd be?
Lehetne zöldségpörkölt nokedlivel...:)
Üdv:Bogi

napsugar2012
napsugar2012 Mon, 2012-10-08 15:07

Szia kis drága Bia!
Igen, elég másként készült, de nagyon fincsi lett, mert mindig abból főzök ami itthon van, úgy próbálom összerakni, hogy kiadós legyen. Érdekes, hogy nem igazán szerettem, a borsót, meg a fejtett babot sem, mostanában, meg elég gyakran készítem mindkettőt.

Azért nem küldtem be mert, nemigazán tudom hogy kel, nem vagyok szakács, és csak úgy magamnak főzőcskézek.
Nokedlit nem is csináltam hozzá, mert nem szeretem annyira, mint a krumplit. Nokedlit csak egyféleképpen szeretem, tojásosan, fejes salátával!

Nemrég csináltam keksszel készített csodasütit, na az milyen isteni lett. Itt nem láttam a receptet. Pedig szívesen, közzétenném, sőt még fotót is készítettem róla!
Hihetetlen, hogy mennyire finom!

Na jó, most már nem untatlak!
Köszike a receptet, mert az alapot, még is te adtad hozzá kis drága!

Legyen szép, a nap hátralevő része.

Üdv.: napsugar

Smici83
Smici83 Tue, 2012-08-28 10:10

Sziasztok!

Én is elkészítettem, bár kalóriakánt tettem bele virslit is. Finom lett, csak 2 órán belül már éhes volt a párom :-(. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, 30 perc alatt bármikor könnyedén elkészíthető.
Mirelit borsó volt az alapja nálam.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-10-08 11:41

Virslivel még nem próbáltam csak csirkehússal. Biztos finom volt. Jó ötlet.
Üdv:Bogi

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-01-10 13:41

Én is kihagytam a fokhagymát!!!!!(véletlenül)De legközelebb,mert lesz ilyen nem fogom!Amúgy nagyon fincsi!!!

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2012-01-11 11:43

Kedves Nékinyuszimama!
Örülök hogy ízlett. Egészségetekre!
Üdv:Bogi

Senoritaa
Senoritaa Tue, 2012-01-03 14:07

Kedves Bogi!

Szeretném megköszönni a családom nevében is ezt a nagyszerű receptet! :) Elkészítettem, isteni finom lett és a gyerkőcök is imádják!
A recept pontosan így jó ahogy van, én mindent a leírtak alapján készítettem, és tökéletes lett. ;) Egyszerű és laktató étel, nagyon sokszor lesz még az asztalunkon, az fix! Szép napot! Üdv: Zsuzsi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2012-01-03 15:09

Kedves Zsuzsi!
Amikor azt olvasom hogy örömet szereztem egy családnak azzal hogy megosztottam egy receptet,és ízlett, ez nagy örömmel tölt el engem is. Legyen szép napotok és köszönöm hogy írtál.
Üdvözlettel:Bogi

Angyalka13
Angyalka13 / Angyalka13 Tue, 2011-04-26 11:01

Kedves Bogi!
Gyerekkoromban anya nagyon sokat főzte,zsenge friss borsóból.....imádtam!
Én is szoktam készíteni,fokhagyma nélkül szeretjük,jó tejfölösen,a lányom egyszerűen imádja! Így hús nélkül,friss nokedlivel:))
Egyszer vendégek estek be hozzánk,pont ez volt a kaja-tálaltam,és néztek rám,hogy hol a hús hozzá.....ez így finom,ahogy van-hús nélkül! Szerintem:)Köszönöm,üdv.:Ancs@

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-04-26 13:26

Kedves Ancs@!
Nagyon aranyos vagy hogy írtál.Reméljük nemsokára lesz finom friss borsó,abból az igazi.Én eléggé húsevő típus vagyok de ezt nagyon szeretem hús nélkül is.
Üdv:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 16:34

Kerem ferfi letemre valalkoztam egy szaraz borso fozelek elkeszitesere. Hat receptet nem talaltam, igy e voroshagymat meg piritottam uveges szinre, beletettem a szaraz borsomat a zacskobol, keves fokhanymaval , soval, borsal, a csirke leves kockaval, izesitettem. Felontottem vizzel hogy jol ellepje, egy kis fustolt csulkot szeltem bele, igy lassu fozoben, kb 3 orat fozom. keves tejfolt, es burgonya port jol kikeverve, beleteszem suritesnek a fozelekembe, ha kell meg keves vizet is teszek bel. Ossze forralom meg egyszer es kesz a finomsag.

tuncsi77
tuncsi77 Tue, 2010-09-28 17:30

Még soha nem ettem borsópörköltet!Ma ez lesz a vacsora!Kiváncsi vagyok a végeredményre,de biztos nagyon finom lesz!Köszönöm a receptet!

viol
viol Wed, 2010-08-11 20:47

Nagyon szépen köszönöm a receptet. A páromnak is nagyon bejött, pedig ő elég válogatós. Vasárnap főztem először, majd hétfőn is kellett csinálnom egy adagot és holnap is ez lesz a vacsora. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a receptet. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-27 22:07

Kihagytam a lehelletnyi fokhagymát.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-06-28 13:40

Nagyszerű!Én gyakran használok olivaolajat,ezért ebbe is ezt tettem.Vannak ételek amit én sem tudok elképzelni csak zsírral.A borsópörkölt így is finom volt.Azért köszi a tippet.Üdvözlettel:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-27 21:55

Én úgy szoktam készíteni,hogy sok hagyma,ZSÍR, Erős Pista, kevés Piros Arany,ételízesítő,kicsi víz/hogy megpárolódjon a borsó,ha nem friss/és kész a borsóPÖRKÖLT!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-27 20:56

Bocsi! De én a borsópörköltet nem tudom elképzelni olivaolajjal.Egy pörkölt az legyen pörkölt:zsírral!De egyébként biztosan finom.

Eve
Eve Wed, 2010-06-23 23:37

Kedves Bogi! Elkèszitettem tegnap ebèdre, ma meg vacsoràra dupla adagot, mert nekem elèg kevès maradt belole tegnap, ha nem mentek meg egy tànyèrral mindet megettèk volna.
Hùsimàdò fèrjem meg fiam ùgy csaptak le rà mint a sàskàk! -.)))))))))
Ma este semmi hùs, csak ez ès tùròs-cseresznyès rètes.
Szerencsère tejfolt tudok venni a kozeli Szloveniàban, mert amit itt lehet kapni az a legjobb jòindulattal sem nevezheto tejfolnek.
Nagyon szèpen koszonom ezt a csodàs receptet!
Szeretettel:
Eve

Eve
Eve Wed, 2010-06-23 03:18

Mièrt kellene megvàltoztatni ezt a csodàs receptet? Hùs nèlkul szuletett ès igy az igazi!
E'n vegan vagyok, de a hùsimàdò csalàdomnak nagyon izlett az eredeti vàtozatban, szerintem hùssal egy teljesen màs ètel lenne. Adjàtok koretkènt hùs mellè, ha nem tudnak meglenni hùs nèlkul!
E'n csak a gyerekeknek foznèm hùssal, a felnotteknek nem.

U.i.: 30 èves tapasztalat, vegan egy hùsimàdò csalàdban.

U.i. 2.: elnèzèst a hibàkèrt az iràsban, de màr 34 ève Olaszorszàgban èlek.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-06-23 16:59

Kedves Eve! Jólesnek a szavaid. Az én családom húsevő nagyon is,de ez így hús nélkül mindenkinek nagyon ízlett.Én magamon is meglepődtem.Talán ezzzel más is így lesz.Neked pedig jó étvágyat hozzá ha elkészíted.Üdvözlettel.Bogi

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-06-22 18:40

Kedves Mindenki:))) Nagyon köszönöm a tippeket. Valószínű , hogy csirkével fogom készíteni és majd írok , hogy milyen lett:))) Bia Köszi a receptet ! puszi Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-22 14:06

Szerintem akkor fog a húskedvelőknek is ízleni, ha előzőleg tényleg főtt benne valamilyen husi.
Én általában a csirkepörköltet szoktam több szafttal készíteni és, ha nincs már benne hús, nem is fogy el. Ilyenkor lehet borsóval újravarázsolni!

dyamexx
dyamexx Tue, 2010-06-22 09:21

Hello! Én hosszabb lére engedem a pörköltet és abba szaggatom bele a nokedlit! Sokkal jobb lesz, mint a külön szaggatottat hozzákeverni! Üdv.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 22:57

A kedvencem! De a babérlevél nélkül nem tudnám elképzelni.. Próbáljátok ki azzal is..

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-06-21 18:22

Kedves Bogi ! nagyon szeretem a zöldborsót ! Őrülök ennek a receptnek . Kifogom próbálni ! Azon gondolkodj , hogy családom húsmániás felének milyen húst ajánlasz mellé , és hogy , hogy lehetne kombinálni????? :)))) Tudom , hogy ezt natúr kellene enni . Én így is fogom , de lesz aki sztrájkolni fog:)))))Üdv Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-06-21 19:31

Kedves Edit! Én egy kis csirke vagy pulykamellet sütnék le hozzá mondjuk csíkokra vágva egy kis olivaolajon,és azt is hozzákeverném.Vagy hússal kezdeném a párolást és úgy rá a borsó.Na ez nem is rossz ötlet.Jó sok tejföllel.Jó étvágyat hozzá!Üdv:Bogi

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-06-21 18:03

Puszi a receptért! Reményt adtál, talán kisfiam majd így megeszi a zöldborsót. Mindenesetre nekem ízleni fog az biztos! :)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-06-21 19:35

Kedves Elif Nagyon szivesen! Ha zsenge borsót veszel biztosan megszereti mert az édeskés egy kicsit.Jó étvágyat hozzá!

733
zöldborsó 50 dkg
vöröshagyma 1 db
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
víz 2 l
1 kávéskanál