r
Nosalty Logó

Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ramonika
Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 523 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3855.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    720 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5623 micro
Összesen 3135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. Az újhagymát vékonyra karikázzuk.
  2. A serpenyőt előmelegítjük, beleöntjük az olajat, majd megüvegesítjük rajta a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A borral felöntjük, hagyjuk, hogy pár perc alatt az alkohol elillanjon belőle, majd lefedve pároljuk a húst, míg meg nem puhul. Adott esetben vizet is öntünk hozzá, ha elpárolgott volna a folyadék, de a hús még nem volna puha.
  5. A zöld spárga szárvégét levágjuk, a többi részt egy centis darabokra vágjuk, a tetejét egybe hagyjuk.
  6. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a spárgakockákat, majd a tejszínt, a mascarponét és a citromborsot.
  7. Összeforraljuk, közben főzünk ki hozzá orsótésztát, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2923
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban
Ramonika 32 recept

Húsvéti ebédre kerestem ételt, és erre bukkantam. Ki is próbáltuk, nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek