r
Nosalty Logó

Medvehagymás sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Medvehagymás sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 467 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1869 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 467 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1869 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkedarabokat jól átmossuk, az egész combokat kettévágjuk, a csirkemellet félbevágjuk. Az összes húst egy megfelelő méretű tepsiben egymás mellé rendezzük.
  2. Fűszerezzük be őket sóval és borssal. A medvehagyma leveleket (lehet friss vagy fagyasztott is) kb. 1 centis csíkokra vágjuk, és elrendezzük a húsok tetején, hogy mindenhová jusson.
  3. A sütőt előmelegítjük. A tepsibe a húsok alá kevés vizet öntünk, majd az egészet leborítjuk alufóliával, és betesszük sülni.
  4. Amikor a húsok már mind megpuhultak, levesszük az alufóliát a tepsiről. Egyenletesen rászórjuk a sült csirke fűszerkeveréket, majd az egészet meglocsoljuk olajjal. Ezután az alufólia nélkül szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9469
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Bármilyen körettel vagy salátával tálalhatjuk. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a sült csirkét, ezért próbálkozom mindig valami újítást vinni az elkészítésébe. Legutóbb ezt a medvehagymás változatot készítettem el, és amilyen egyszerű, olyan remekre sikerült!   További fotók a blogomban találhatók:  Főzzünk együtt! Ha van rá módunk, tavasszal szerezzünk be annyi medvehagymát, amennyiből lefagyasztott formában egész évben gazdálkodhatunk. Ez a fűszernövény nagyon egészséges. Méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, hatásos érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot, és serkenti a bélműködést. Íze és illata a fokhagymához hasonlít, de kevésbe intenzív. Az ételt pataki tálban is elkészíthetjük. Ekkor számoljunk a sütési idő meghosszabbodásával, hiszen a cserépedényt hideg sütőbe kell helyeznünk, majd fokozatosan növeljük a hőfokot. A párolási szakaszhoz kevesebb vizet használjunk, mint amennyit normál tepsiben használnánk, a sütés végén pedig a tál teteje nélkül süssük szép pirosra a húsokat.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek