Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás sült csirke

Medvehagymás sült csirke
Medvehagymás sült csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a sült csirkét, ezért próbálkozom mindig valami újítást vinni az elkészítésébe. Legutóbb ezt a medvehagymás változatot készítettem el, és amilyen egyszerű, olyan remekre sikerült!  
További fotók a blogomban találhatók:
 Főzzünk együtt!

Ha van rá módunk, tavasszal szerezzünk be annyi medvehagymát, amennyiből lefagyasztott formában egész évben gazdálkodhatunk. Ez a fűszernövény nagyon egészséges. Méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, hatásos érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot, és serkenti a bélműködést. Íze és illata a fokhagymához hasonlít, de kevésbe intenzív.

Az ételt pataki tálban is elkészíthetjük. Ekkor számoljunk a sütési idő meghosszabbodásával, hiszen a cserépedényt hideg sütőbe kell helyeznünk, majd fokozatosan növeljük a hőfokot. A párolási szakaszhoz kevesebb vizet használjunk, mint amennyit normál tepsiben használnánk, a sütés végén pedig a tál teteje nélkül süssük szép pirosra a húsokat.  

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen körettel vagy salátával tálalhatjuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkedarabokat jól átmossuk, az egész combokat kettévágjuk, a csirkemellet félbevágjuk. Az összes húst egy megfelelő méretű tepsiben egymás mellé rendezzük.
  2. Fűszerezzük be őket sóval és borssal. A medvehagyma leveleket (lehet friss vagy fagyasztott is) kb. 1 centis csíkokra vágjuk, és elrendezzük a húsok tetején, hogy mindenhová jusson. 
  3. A sütőt előmelegítjük. A tepsibe a húsok alá kevés vizet öntünk, majd az egészet leborítjuk alufóliával, és betesszük sülni. 
  4. Amikor a húsok már mind megpuhultak, levesszük az alufóliát a tepsiről. Egyenletesen rászórjuk a sült csirke fűszerkeveréket, majd az egészet meglocsoljuk olajjal. Ezután az alufólia nélkül szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 922
elküldve: 4
receptkönyvben: 189
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymával sütött csirke, alufólia alatt párolt-sült medvehagymás csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
csirkecomb 4 db
csirkemell filé 1 db
csirkeszárny 2 db
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 4 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek