r
Nosalty Logó

Hagymás-mustáros sült csirke

Mignon
Hagymás-mustáros sült csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

528
Kalória
33g
Fehérje
6.9g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
238.2g
Víz
181.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    952.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3253 micro
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk.
  2. A bort és a mustárt elkeverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy nagy, levehető nyelű serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a combok minden oldalát megpirítjuk rajta (kb. 6-8 perc).
  5. Kiszedjük őket, helyükre öntjük a hagymakarikákat, és mérsékelt lángon 4-5 perc alatt aranybarnára pároljuk őket.
  6. Visszatesszük rá az elősütött combokat, jól sózzuk-borsozzuk.
  7. Ráöntjük a boros-mustáros keveréket, levesszük a serpenyő nyelét, és először 25 percre, majd a hússzeletek megfordítása után újabb 20-25 percre sütőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk kevés petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 245 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedvenc francia receptem, kedvenc gasztroregényemből (Susan Loomis - Ház a Tatin utcán). A hús kívül ropogós, belül omlós, a mustártól és a bortól gazdag aromája van, amit a hagyma koronáz meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...