r
Nosalty Logó

Hagymás-mustáros sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Mignon
Hagymás-mustáros sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
245 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 528 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2115 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 528 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3253 micro
Összesen 2115 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk.
  2. A bort és a mustárt elkeverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy nagy, levehető nyelű serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a combok minden oldalát megpirítjuk rajta (kb. 6-8 perc).
  5. Kiszedjük őket, helyükre öntjük a hagymakarikákat, és mérsékelt lángon 4-5 perc alatt aranybarnára pároljuk őket.
  6. Visszatesszük rá az elősütött combokat, jól sózzuk-borsozzuk.
  7. Ráöntjük a boros-mustáros keveréket, levesszük a serpenyő nyelét, és először 25 percre, majd a hússzeletek megfordítása után újabb 20-25 percre sütőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk kevés petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 245 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35863
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 16.

Ajánló

Köret: krumplipüré. Megjegyzés: Az eredeti recept 1,5 kg, feldarabolt csirkét (aprólékokkal együtt) ír, érdemes úgy is kipróbálni, nagyon finom!!  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc francia receptem, kedvenc gasztroregényemből (Susan Loomis - Ház a Tatin utcán). A hús kívül ropogós, belül omlós, a mustártól és a bortól gazdag aromája van, amit a hagyma koronáz meg.

Hozzászólások

Andrea

Kedves Mignon! Elkészítettem ezt az ételt. Hihetetlenül finom! Én a hagymát mindenhogyan szeretem, ezért többet tettem bele és egész csirkéb?l készítettem. Dijoni provancale mustárt használtam hozzá, ami igazán különleges ízt kölcsönzött neki. Igaz, hogy nagyon drága ez a mustár, de megéri megvenni! Köszönöm a receptet:-)

Mignon

Kedves Andrea! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett nektek is! Annak meg külön, hogy ilyen mustárt használtál, még finomabbá, zamatosabbá tehette, megéri!!! Üdv: mignon

Törölt felhasználó

Sziasztok! Lenne egy kérdésem mielött nekilátok ennek az ételnek. Az egész csirkét is meg kell pirítani olajon mielött beteszem a süt?be?Ha igen, mi aj ó technika?

anyamaci 22

Azta!Hát ez nagyon jónak t?nik.Mindenesetre holnap kipróbálom.Köszi a receptet,elmentve:)

Törölt felhasználó

És akinek nincs alul felül süt?je az hogyan süsse,mert már el van felejtve hagyományos gázsüt?. Amúgy nagyon jól néz ki,és gondolom finom is. Kifogom próbálni de nekem csak hagyományos gázsüt?m van.

Mignon

Kedves Ildibildi! Az eredeti recept szerint a feldarabolt egész csirkét kell megpirítani. Nagyon ízletes lesz, bátran próbálkozz! :) Leves! Hagyományos gázsüt?vel is megpróbálnám, csak ott jobban figyelnék a sütési id? végén, rendszeresen ellen?rizném, hogy mennyire sült meg és az alapján módosítanám a sütési id?t! Remélem fincsi lesz! Jó sütés-f?zést nektek, üdv: Mignon

z1

Jó! ...de ez a 245 C fok nem elírás? Z.

Mignon

Nem, annyit ír a recept!

anyamaci 22

Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.Kedvencekhez elmentve:)))

Mignon

Kedves anyamaci! Ennek igazán örülök, köszi a visszajelzést! :) Szép napot, üdv: Mignon

szépróza

nagyon finom volt, köszönjük :-)

Törölt felhasználó

H9Egao <a href="http://krchsfrisbci.com/">krchsfrisbci</a>, [url=http://oaxsbegriymc.com/]oaxsbegriymc[/url], [link=http://rmvoseotvdby.com/]rmvoseotvdby[/link], http://nvuvwjxihhfz.com/

Bazo

Ez is elkészült tegnap. Fél csirkéb?l alacsonyabb h?foku gázsüt?ben (rossz, nem lehet lángot állítani :( ) és nagggyon finom lett. Köszönöm. Zoli

skylla

szia. nagyon finom, mar megcsinaltam parszor. de a 245 fok tulzas.

Mignon

Kedves skylla! Köszönöm a pozitív visszajelzésed, örülök a recept sikerének! :) Igen, ez a 245 fok soknak t?nik (már el?z? hozzászólók is rákérdeztek). Ezért kerestem el? már akkor is az eredeti receptet, leellen?riztem benne és tényleg ennyit ír. Én is sokszor készítettem már ezt az ételt, nagy kedvencünk és eddig ennyire állítottam a süt?t (most hogy belegondolok, más ételnél nem is szoktam szinte sose ilyen magas h?fokra állítani a süt?t...), bár volt hogy a végén nagyon kellett figyelnem, meg ne égjen. Persze ha kisebb h?fokon sütjük és tovább, a végeredmény akkor is biztos pazar lesz és ez a lényeg! :) Üdvözöllek, Mignon

skylla

kedves mignon, köszönöm a valaszodat, igy van, mindegy, hany fok, a lenyeg, hogy finom a kaja:)

focaccina

nagyon finom lett, ezer koszonet a receptèrt! :)

Mignon

Nagyon örülök! :) Szívesen!! Üdvözöllek: Mignon

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek