Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracklekváros kardinális

Baracklekváros kardinális
Baracklekváros kardinális
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya receptje, tökéletes bármilyen alkalomra, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, nem szükséges semmilyen különleges eszköz hozzá (gondolok itt a mérlegre, egyszerűen, kanállal is ki lehet mérni az adagokat). Tökéletes kezdő sütögetőknek!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
  3. Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük, hogy jó sűrű legyen, a lisztet pedig apránként, fakanállal hozzákeverjük.
  4. 30x38-as tepsibe sütőpapírt teszünk úgy, hogy keresztben kettévágjuk, és középen 2-2 centit felhajtunk. Ez azért fontos, mert a süti megnő sütés közben, és mivel 2 db süti lesz fontos, hogy ne érjenek össze a sütőben.
  5. Az egyik sütőpapírra a fehér habból kanállal (vagy nyomózsákkal, de kanállal is tökéletes) három hosszú csíkot rakunk keresztbe a tepsibe, egymás mellé úgy, hogy azok összeérjenek. Ezután a fehér csíkok tetejére, azok találkozásához sárga csíkokat rakunk. A másik sütőpapírra szintén ugyanígy, annyi különbséggel, hogy a sárga csíkok tetejére még egy sor fehéret teszünk (ez lesz a süti teteje).
  6. Sütés előtt a sütő aljába egy kis edénybe vizet teszünk, így a süti sem ragad rá a papírra. Így sütjük 150 fokon 25 percig.
  7. Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hűlni hagyjuk, megfordítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt (óvatosan, mert könnyen törik).
  8. Ezután sárgabaracklekvárral megkenjük azokat a csíkokat, amiket először csináltunk, tejszínhabot teszünk rá (amibe 2 evőkanál cukrot és habfixálót rakunk). A másik csíkról is levesszük a papírt, és az egészet az előzőleg megkent tetejére rakjuk, végül porcukorral meghintjük. Vizes késsel könnyen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 30x38 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 95 465
elküldve: 30
receptkönyvben: 887
elkészítve: 37/37
Facebookon megjelent: 2

szakács

Csillaglany.hu

Mióta szakács: 2013.04.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kardinális, tojáshabos égetett tészta, habos-lekváros sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsoffi
Zsoffi Thu, 2015-02-26 12:41

Tegnap elkészítettem, és egyetértek márta66-tal, nem volt könnyű megcsinálni. Valószínűleg valamit el is ronthattam, mert rettentően ragadt az egész tészta sütés után és nagyon tojás ízű lett :(

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-02-22 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

hajedit
hajedit Sat, 2015-02-21 18:30

Végre!!! Èvekkel ez elött ettem ,és most boldog vagyok,hogy a receptet meg láttam! Csodálatos! Köszönöm :) Alig várom,hogy elkészítsem.

cser5
cser5 Sun, 2014-05-25 11:24

Kedves Csillaglány!
Nagyon-nagyon finom lett a végeredmény, és szép is! Biztos, hogy sokszor fogom még elkészíteni. Köszönöm!

márta66
márta66 Wed, 2014-05-21 08:44

Eleg gyakorlott sutogeto vagyok, de ezt nem sorolnam a konnyu kategoriaba;-) Legalabb is a pepecselest illetoen. Azert kiprobalom, mert a Kardinalis szelet kellemes, konnyu suti es a foto nagyon etvagygerjeszto. Gratulalok hozza es a recepthez is! M.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-05-20 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

510
tojás 2 db
tojásfehérje 8 db
tojássárgája 4 db
cukor 9 ek
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 evőkanál
sárgabaracklekvár 3 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 0.5 csomag
cukor 2 ek