Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borkrémes-diós pillangók

Borkrémes-diós pillangók
Borkrémes-diós pillangók
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borkrém ötletével egy tokaji borokról szóló könyvben találkoztam, gondoltam egy diós szeletbe töltve pompás lenne. Az lett. Kicsit pepecselős, de olyan különleges ízhatás áll össze, hogy szerintem megéri. Vörösborral is készülhet, kipróbáltam, úgy is finom.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, sütőpapíros tepsibe borítjuk, a tetejére szórjuk a durvára vágott diót, kb. 45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját, fél dl bort és a pudingport simára keverjük.
  3. A többi bort a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, a szegfűszeget kipecázzuk belőle, majd a pudingos keveréket lassan hozzáöntve sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Ezt akár előző este is elkövethetjük, hadd tudjon teljesen lehűlni.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elvegyítjük a boros masszával.
  5. A tésztát kettévágjuk, az egyik lapot szőlődzsemmel megkenjük, a krémet beletöltjük és kész.
  6. Aki hasonlóan elvetemült, mint én, az először szúrjon ki tetszőleges formákat a tésztából, azokat vágja ketté, és töltse meg...
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

borkrémes pillangó, diós pillangók boros krémmel töltve, diós süti fehérboros krémmel töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ppanka
Papillon / Ppanka Mon, 2016-05-23 10:28

Normális, közepes tepsi. Kb 22x33 cm, azt hiszem. Szőlődzsem ízlés szerint, 1-2 evőkanálnyi, amennyivel meg lehet kenni vékonyan a lapot.

Mamokam0129
Mamokam0129 Sun, 2016-05-22 12:16

Kedves Papillon! Nem találom a szőlődzsemet, nem szerepel a hozzávalók között. Légy kedves megadni a mennyiséget... Köszönöm.

478
finomliszt 15 dkg
dió 15 dkg
dió 1 marék
sütőpor 1 csomag
barna cukor 17 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
tojás 2 db
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 2 db
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
cukor 10 dkg
édes fehérbor 2 dl
habtejszín 2 dl
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 5 db