Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ossobuco alla milanese

Ossobuco alla milanese
Ossobuco alla milanese
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom borjúlábszár recept. Egy olasz szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Ha túl sűrű lenne a paradicsommártás, higítsuk egy kis levessel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúlábszár szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe megforgatjuk. A fölösleges lisztet a húsról leporoljuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, felöntjük a borral, kb. 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borsal ízesítjük.
  3. Lefedve gyenge tűzön megfőzzük, a húst többször megforgatjuk a paradicsommártásban.
  4. A petrezselymet összekeverjük a fokhagymával és citromhéjjal.
  5. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemes keverékkel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

milánói borjúlábszár, paradicsomos borjúlábszár, fehérboros-paradicsomos borjúlábszár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
finomliszt 15 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borjúlábszár 30 dkg
vaj 25 g
fehérbor 60 ml
passzírozott paradicsom 20 dkg
citromhéj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 ek