Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Bóka bácsi" omlettje -Omlett 8.

"Bóka bácsi" omlettje -Omlett 8.
"Bóka bácsi" omlettje -Omlett 8.
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen ízletes étel, de a sütése türelmet és időt igényel. A "Bóka bácsi" nevet onnan kapta, hogy unokanővérem vendégfogadójában ez volt az egyik kedvenc reggeli, többek között egy Bóka nevezetű úr kedvence is. Unokanővérem gyermekei is nagyon kedvelték ezt a fogást, így kapta ezt a ragadványnevét.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ez egy személyre szánt adag, több személyre érdemes egy nagyobb tálban több adagot egyszerre kikeverni, és egy megfelelő szedőkanállal adagolni a palacsintasütőbe az egy személyre szánt mennyiséget. Az omlett akkor igazán finom, ha kívül piros, de belül még folyós, ezen állag elérése nem is olyan könnyű, sok gyakorlást, és számos "omlettélvezetet" igényel! :() Csak frissen, és forrón jó, kihűlve elveszti élvezeti értékét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a sajtokat, és összekeverjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a következőket: tojások, tejföl, fűszerek és a reszelt sajt egyharmada.
  3. Egy teflonos, jó minőségű palacsintasütőben összeolvasztjuk a vajat az olajjal, és forgatás vagy ecset segítségével bekenjük a palacsintasütő egész felszínét zsiradékkal.
  4. Az eloszlatott zsiradékra öntjük a keverékünket, és szigorúan mérsékelt tűzön, lassan sütjük az omlettet.
  5. Amikor kezd a teteje dermedni, rászórjuk a további 1/3 reszelt sajtot.
  6. Az omlett széleit műanyag szedőkanállal fellazítjuk.
  7. A palacsintasütőt megrázzuk, és ha az omlettünk megmozdult, akkor nyert ügyünk van, mert már biztosan ki tudjuk a serpenyőből borítani.
  8. Egy lapos tányérra kezdjük el csúsztatni, úgy, hogy amikor félig rácsúsztattuk, akkor egy hirtelen mozdulattal a másik felét ráhajtjuk a tányéron lévőre, magyarul félbehajtjuk.
  9. A maradék egyharmad reszelt sajttal meghintjük a forró omlett tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 36 863
elküldve: 3
receptkönyvben: 253
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kétsajtos omlett, omlett kétféle sajttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

695
tojás 2 db
tejföl 1 ek
trappista sajt 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
bors 1 csipet
ételízesítő 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
petrezselyem 1 tk
napraforgó olaj 1 teáskanál
vaj 2 dkg