Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bohémia kocka

Bohémia kocka
Bohémia kocka
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból. Dupla mennyiséggel készítve egy nagy gázméretű tepsire való sütemény. Én fél adaggal készítettem. Ott nem volt megadva a tejföl mennyisége, csak egy pohár (ennyi). Ahogy elkészítettem a krémet, nagyon sikeres lett. Na, a sütemény nagyon csak finom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta készítése:

  1. A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
  2. A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.

A szirup készítése:

  1. A vizet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a rumaromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.

A krém készítése:

  1. A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük.
  2. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  3. A piskótára kenjük.

Összeállítás:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk.
  2. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk.
  3. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 221
össznézettség: 60 428
elküldve: 4
receptkönyvben: 416
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes krémes kocka, kakaós tejszínes kocka, krémes sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

539
tojásfehérje 3 db
víz 1.5 ek
cukor 4 ek
tojássárgája 3 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 6 g
finomliszt 4 csapott ek
víz 50 ml
cukor 1 ek
rumaroma 20 ml
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
tojássárgája 1 db
tejföl 3 dl
vaj 15 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 1 csapott ek
fahéj 1 teáskanál