r
Nosalty Logó

Bohémia kocka

VnéEdit
Bohémia kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

541
Kalória
8.5g
Fehérje
31.4g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
97.9g
Víz
264.9g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
19.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 3252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3931.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    587.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2214 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 3252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
  2. A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.

A sziruphoz:

  1. A vizet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a rumaromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.

A krémhez:

  1. A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük.
  2. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  3. A piskótára kenjük.

A tetejére:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk.
  2. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk.
  3. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Ez a sütemény Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból. Dupla mennyiséggel készítve egy nagy gázméretű tepsire való sütemény. Én fél adaggal készítettem. Ott nem volt megadva a tejföl mennyisége, csak egy pohár (ennyi). Ahogy elkészítettem a krémet, nagyon sikeres lett. Na, a sütemény nagyon csak finom!

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...