Cseresznyelekvár

Cseresznyelekvár

Leírás

A cseresznye az egyik legkedveltebb csonthájas gyümölcs. A cseresznyefa egész Európában elterjedt, Ázsiában inkább díszes virágzata miatt termesztik. Japánban a cseresznyevirágzást a virágnéző fesztiválokon évente ünneplik. A cseresznye rendkívül egészséges gyümölcs, gazdag rostokban és flavonoidokban, jelentős A-, B- és C-vitamin tartalma. Sokoldalúan felhasználható, készíthető belőle befőtt, kompót, lekvár, mártás, leves. A lekvár abban különbözik a dzsemtől, hogy egységesebb textúrájú, mivel a benne lévő gyümölcsdarabokat szétturmixolják vagy szétfőzik. A cseresznyelekvár cseresznye és cukor felhasználásával készül, olykor tesznek bele fanyarabb ízű gyümölcsöt, például meggyet vagy ribizlit is. A cseresznyelekvár finom tölteléke lehet süteményeknek, tortáknak, de magában, vagy kenyérre kenve is ízletes.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

12 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.