Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A cseresznye az egyik legkedveltebb csonthájas gyümölcs. A cseresznyefa egész Európában elterjedt, Ázsiában inkább díszes virágzata miatt termesztik. Japánban a cseresznyevirágzást a virágnéző fesztiválokon évente ünneplik. A cseresznye rendkívül egészséges gyümölcs, gazdag rostokban és flavonoidokban, jelentős A-, B- és C-vitamin tartalma. Sokoldalúan felhasználható, készíthető belőle befőtt, kompót, lekvár, mártás, leves. A lekvár abban különbözik a dzsemtől, hogy egységesebb textúrájú, mivel a benne lévő gyümölcsdarabokat szétturmixolják vagy szétfőzik. A cseresznyelekvár cseresznye és cukor felhasználásával készül, olykor tesznek bele fanyarabb ízű gyümölcsöt, például meggyet vagy ribizlit is. A cseresznyelekvár finom tölteléke lehet süteményeknek, tortáknak, de magában, vagy kenyérre kenve is ízletes.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Cseresznyelekvár alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!