Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp télire Wilson bá konyhájából

Bodzaszörp télire Wilson bá konyhájából
Bodzaszörp télire Wilson bá konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészségünkre.:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fontos, hogy a bodzavirágot olyan helyről szedjük, ahol egyáltalán nincs közúti forgalom vagy ipari létesítmény - így nem kell (és nem is szabad!) mosni a virágokat, az összes hatóanyag bekerül a szörpbe.

Arra is érdemes figyelni, hogy a bodzavirág szárát teljesen vágjuk vissza, mielőtt beletesszük az edénybe.

A narancsot olvastam valahol, de pl. teába én is szoktam használni, így jött az ötlet.

A menta íze nem nyomja el a bodzát, hiszen nem ázott végig benne - üvegenként 1-2 levél elég szerintem.

Egészséggel fogyasszuk. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 40-45 db bodzavirágot 7 liter vízbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a karikára vágott citromot és a narancsot, végül a borkősavat és Na-benzoátot. Addig keverjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad benne.
  2. Fedőt teszünk az edényre, és száraz, hűvös helyen tároljuk 5 napig. Naponta 2-3 alkalommal alaposan átkeverjük.
  3. Az 5. napon a sterilizált üvegekbe 1-2 db mentalevelet teszünk, és feltöltjük az átszűrt bodzaszörppel. Az üvegeket lezárjuk, és mehetnek a kamrapolcra.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 717
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Wilson bá

Mióta szakács: 2013.01.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzaszirup

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

3954
bodzavirág 40 db
víz 7 l
cukor 4 kg
citrom 6 db
narancs 2 db
borkősav 50 g
nátrium-benzoát 3 késhegynyi
borsmentalevél 1 csokor