Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmaszörp- és lekvár

Birsalmaszörp- és lekvár
Birsalmaszörp- és lekvár
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alig készítettem el a birsalmasajtot, s Férjem egy zacskó birsalmával jött haza, mert kapott az egyik ismerősétől. Gondoltam, hogy akkor szörpöt és lekvárt készítek (a Férjem úgyis lekvárt akart, a szörp pedig nálunk fogyóeszköz). Így elkészítettem és mondhatom, hogy nagyon finom. A költséget csak megsaccolni tudom, mert az idén az összes birsalmát ajándékba kaptuk. Ebből a mennyiségből 4 db 720 ml-es üveg szörp, és 2db 720 ml-es lekvár lett. A szörpben és a lekvárban 100 grammban 147 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Beletesszük egy rozsdamentes lábosba. Megöntözzük a citromlével, és rászórjuk a fahéjat. Felöntjük a vízzel, és feltesszük főni. Kb. 25 percet főzzük, ameddig megpuhul a gyümölcs.
  3. Ekkor botmixerrel pürésítjük, és átszűrjük egy szitán. Nem kell nagyon szárazra szűrni a sűrűbb pépet, mert abból lesz a lekvár.
  4. Ha átszűrtük, lemérjük a súlyát mind a két gyümölcspépnek, és kilónként fél kiló kristálycukrot keverünk bele. Feltesszük főni.
  5. Ha felforrt, akkor ha kell lehabozzuk.
  6. A szörphöz 15 g citromsavat, a lekvárhoz 5 g citromsavat teszünk. Ezután még kevergetve 1-2 percig főzzük, majd mikróban sterilizált üvegekbe töltjük.
  7. Száraz dunsztba hűtjük ki.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 308
elküldve: 8
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

birsalma szörp, birsalma lekvár, lekvár és szörp birsalmából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1663
birs 1.7 kg
víz 2.2 l
cukor 1.56 kg
citromsav 20 g
citromlé 1 dl
fahéj 1 teáskanál