Birsalmaszörp- és lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1663
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
6650
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 431.3 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 789.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1663
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1725.2 g
-
Cukor 1559 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 3159.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
6650
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmákat kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
- Beletesszük egy rozsdamentes lábosba. Megöntözzük a citromlével, és rászórjuk a fahéjat. Felöntjük a vízzel, és feltesszük főni. Kb. 25 percet főzzük, ameddig megpuhul a gyümölcs.
- Ekkor botmixerrel pürésítjük, és átszűrjük egy szitán. Nem kell nagyon szárazra szűrni a sűrűbb pépet, mert abból lesz a lekvár.
- Ha átszűrtük, lemérjük a súlyát mind a két gyümölcspépnek, és kilónként fél kiló kristálycukrot keverünk bele. Feltesszük főni.
- Ha felforrt, akkor ha kell lehabozzuk.
- A szörphöz 15 g citromsavat, a lekvárhoz 5 g citromsavat teszünk. Ezután még kevergetve 1-2 percig főzzük, majd mikróban sterilizált üvegekbe töltjük.
- Száraz dunsztba hűtjük ki.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 25006
- Feltöltés dátuma: 2013. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Alig készítettem el a birsalmasajtot, s Férjem egy zacskó birsalmával jött haza, mert kapott az egyik ismerősétől. Gondoltam, hogy akkor szörpöt és lekvárt készítek (a Férjem úgyis lekvárt akart, a szörp pedig nálunk fogyóeszköz). Így elkészítettem és mondhatom, hogy nagyon finom. A költséget csak megsaccolni tudom, mert az idén az összes birsalmát ajándékba kaptuk. Ebből a mennyiségből 4 db 720 ml-es üveg szörp, és 2db 720 ml-es lekvár lett. A szörpben és a lekvárban 100 grammban 147 kalória van.