Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás-mentás citromfűszörp

Levendulás-mentás citromfűszörp
Levendulás-mentás citromfűszörp
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár elején sokféle fűszernövényt ültettem, nyár végére gyönyörű bokrokká fejlődtek, így megkezdtem a kutakodást a legjobb hasznosításukra. Ugrai-Nagy Tünde receptje telitalálatnak bizonyult, rögtön háromféle növényt is felhasználhattam. A végeredmény egy igazi nyári ital lett: frissít, hűsít, íze különlegesen finom és egyedi.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorból és a vízből szirupot főzünk.
  2. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a menta-, citromfűleveleket és a levendulát.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben érleljük 1 napig. Leszűrjük róla a menta- és citromfűleveleket, a levendula maradhat, és üvegekbe öntjük. (Hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll.)
  4. Citromlével ízesítve, hideg ásványvízzel vagy szódával felöntve fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 971
elküldve: 7
receptkönyvben: 168
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromfűszörp, levendulás citromfűszörp, mentás citromfűszörp

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Thu, 2012-09-13 11:32

Kár, hogy a nyár végén jelent meg, de elmentettem, hogy jövőre meg tudjam csinálni. Köszi a receptet!

323
cukor 1 kg
víz 1.5 l
menta 50 db
citromfű 10 dkg
levendula 8 db