Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés eperkrémleves

Mascarponés eperkrémleves
Mascarponés eperkrémleves
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre, úgy látszik végérvényesen megérkezett a jó idő, s ezzel együtt egy rakat gyümölcs és zöldség árasztja színeit a standokon. Én leginkább a piros gyümölcsökre fókuszálok. Ilyen például az eper is, ami most már szinte mindenhol fellelhető. Ha vasárnap nem ragaszkodunk a tyúkhúsleveshez:-), készíthetünk egy pillanatok alatt asztalra varázsolható eperkrémlevest, mascarpone-val sűrítve. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket négybe vágjuk - megmosás és csumázás után -, s feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
  2. Hozzáadunk 3 ek cukrot, s amikor az eper megfőtt, kézi botmixerrel összeturmixoljuk. Kis lyukú szitán átszűrjük, hogy a magok fent maradjanak, s visszatesszük főni.
  3. Hozzáadjuk a citromlevet, s 1-2 perc után a mascarpone-t is. Ha a mascarpone nem akar gyorsan szétfőni és darabos lesz - az olasz így fog viselkedni -, akkor egy kicsit segítünk neki kézi botmixerrel, s amikor már szép, egyenletes a felszín, akkor megkóstoljuk a levest.
  4. Ha kell még bele cukor, teszünk hozzá, s hagyjuk még kb. 4-5 percig kis lángon főni, hogy az ízek jól egymásra találjanak.
  5. Hidegen, melegen egyaránt kiváló. Ha gondoljuk, kockázhatunk bele friss eperdarabokat is tálaláskor. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 146
elküldve: 4
receptkönyvben: 303
elkészítve: 17/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperkrémleves, mascarpone-s eperkrémleves, gyümölcskrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nante
Nante Thu, 2015-08-13 13:20

Kipróbáltam szilvából is és úgy is isteni. ( vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítettem)

169
eper 0.5 kg
cukor 3 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
mascarpone 100 g