r
Nosalty Logó

Bodzaleves habgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Bodzaleves habgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Összesen 455 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Összesen 1823 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Összesen 77 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 455 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1823 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Elkészítés

A bodzaleveshez

  1. A virágokat és a citromot megmossuk.
  2. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk.
  3. Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk,mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.
  4. A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingot és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.
  5. A levest hidegen habgaluskával tálaljuk.
  6. Habgaluska készítése:
  7. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.
  8. A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. (Mintha madártejet készítenénk.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21023
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 26.

Ajánló

Kínálhatjuk még vaníliafagyival, tejszínhabbal is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaly Balaton környéki kirándulás alkalmával ettem bodzalevest. Gondoltam itt az ideje, hogy itthon is készüljön egy. Nagyon finom üdítő leves, aki szereti a bodzát nem fog csalódni benne. A galuskakészítésnél megmaradt tejből Kisfiam "ötletére" madártej készült. Galuskafőzés közben megjelent konyhában. "- De jó Anya, végre madártej lesz ebédre? „  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Vica, egyetlen dolgot nem értek pontosan: a tejszínes joghurtba a pudingport vagy a kész pudingot kell elkeverni? Köszönöm. Amúgy nagyon tetszet?s recept ez, ki fogom próbálni a héten!

Törölt felhasználó

Kedves Vica! Most akarok bodzaszörpöt készíteni. Megláttam a receptedet, így akkor több virágot szedek, hogy maradjon a leveshez is. F?z?tejszín, vagy habtejszín kell a recepthez? Köszönöm!

Vica

Köszönöm szépen a kiemelést. Nagyon megtisztel?. A leveshez f?z?tejszínt használtam és azt kevertem el a pudingporral.

bibuka

Hát ez a bodza leves hmmm....... nagyon ízlik nekem, de kár hogy csak pár hétig lehet szedni a virágot!!! Na de majd jöv?re megint lesz :):):)

Törölt felhasználó

Elkészítettem és a családomnak nagyon ízlett! Fantasztikusan jó íze van!!!

Tmea

Komolyan mondom, az utóbbi 10 év legnagyobb gasztronómiai élménye volt számomra ez a leves! Már nem is tudom mióta nem hagyom ki soha a szörpöt, akárhogy is van, erre mindig szakítok pénzt és id?t, annyira szeretem a bodzát, most is úgy lett ez a leves, hogy maradt ki bodzalé a szörp elrakásakor. Na az idént?l ezt a levest sem fogom kihagyni többé! Nagyon örülök, hogy felraktad, becs szóra mondom, sokat veszít vele, aki nem készíti el!!!! :-)) Köszönettel Tímea

Hajnal80

Most lett kész a levesem.Ez még forrón is mennyei,alig várom,hogy kih?ljön! Picit híg lett,mivel átsiklottam olvasás közben a 8 dl vízen.Sebaj,jöv? héten ismétlek.

Törölt felhasználó

Erd? mellett lakunk, és rengeteg a bodza. Eddig nem szedtem, de idén szeretnék kipróbálni mindent, ami bodza. (Egyébként imádom, szóval nem is értem, hogy maradt ki eddig). Mindegy, a lényeg, hogy ez a kép nagyon szép, és a hozzávalók alapján kétség sem fér hozzá, hogy a leves is finom ( a kommentekr?l ne is beszéljünk). Szóval ezt el kell készítenem. Köszi a receptet!!! :D Holnap szedek, és holnap után ezzel lepem meg a családot.

Törölt felhasználó

Elkészítettem és minimálisan változtattam rajta... Nem egy napig hagytam ázni a virágokat (kb 5 órát állt a vízben) Lesz?rtem a bodza levet, és minden alapanyagot egyszerre raktam bele. Az én levesem savanyú lett így még raktam bele cukrot és mézet... Már melegen is finom volt, de amikor kih?lt finomabb volt. Én nagyon szeretem a habgaluskát, ezért legközelebb majd több tojással fogom megcsinálni... A mazsola szerintem elhagyható.

Törölt felhasználó

Ismét itt a bodza szezon! Elkészítettem már kétszer is. Nem volt otthon tejszínhab, így tejjel helyettesítettem. (azzal a tejjel amiben a tojásfehérje f?tt)

Vica

Örülök, hogy ízlett Nektek a leves és nem okoztam csalódást:-)

Hajnal80

Idén is elkészítettem,már nagyon vártam a bodzaszezont!Ez a leves verhetetlen.

joeanne

Nekem is készen lett. Melegen is tényleg finom . De most megengedtem a mosogatót jó hideg vízzel és beleálítottam a fazekat . Ès most türelmetlenül várok hogy lehüljön. :-)) Üdv Joeanne

Törölt felhasználó

Kisfiam névnapi bulijára készítettem el. Hát mit mondjak, mindenki oda volt érte. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

ISTENI FINOM

Hozzávalók

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek