Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzadarás-meggyes kocka

Búzadarás-meggyes kocka
Búzadarás-meggyes kocka
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám legújabb mesterműve! :D

hozzávalók / 10 adag

Piskótához

Meggyes krémhez

Vaníliás krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább verjük.
  3. A végén hozzáadjuk a lisztet (szűrőn átszitálva), amit fakanállal óvatosan elkeverünk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt, 25x30-as tepsibe öntjük, 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha elkészült, kihűtjük és kettévágjuk.

Meggyes krémhez

  1. Felfőzzük a meggylevet a cukorral és a búzadarával. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a gyümölcsöt.
  2. Még melegen rákenjük a már kihűlt és kettévágott piskótalapokra. Gyorsan kell kenni, mert nagyon hamar kihűl a búzadarás krém, és hidegen nehéz kenni.

Vaníliás krémhez

  1. A tejben megfőzzük a pudingot. Ha kész, hideg vízbe állítjuk, lehűtjük.
  2. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal robotgéppel jól összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk.
  3. Rákenjük a vaníliás krémet a meggyesre, rátesszük a másik piskótalapot (amin már van egy réteg meggyes krém), erre kenjük a maradék vaníliás krémet.
  4. A tetejét színes tortadarával díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 734
elküldve: 5
receptkönyvben: 138
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pudingos-meggyes, meggyes-réteges sütemény, grízes-meggyes-pudingos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

646
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
1 csipet
cukor 6 ek
meggybefőtt 1400 g
búzadara 16 evőkanál
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
porcukor 15 dkg
margarin 30 dkg
színes cukorka 2 ek