Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás pite Ágianycitól

Birsalmás pite Ágianycitól
Birsalmás pite Ágianycitól
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg almás pite recept, de készült már szilvás töltelékkel is. Most rengeteg birsalmát kaptam, és nem tudtam vele mit kezdeni, így született ez az ötlet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, hűtőben 1 órát pihentetjük.
  2. Közben a birsalmát a cukorral és fahéjjal puhára főzzük, ezalatt a 6 dl vízben a pudingport elkeverjük, majd hozzáadjuk az almához. Sűrűre főzzük.
  3. Míg hűl, belekeverjük a mazsolát.
  4. A tésztát kétfelé vesszük.
  5. A tészta egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rákenjük a tölteléket, majd betakarjuk a tészta másik felével. Villával megszurkáljuk a tetejét, és megkenjük egy egész felvert tojással.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 376
elküldve: 6
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ágianyci

Mióta szakács: 2010.10.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

birs pite lepény birsalmával, birsalmás szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

880
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 5 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
tejföl 2 dl
1 csipet
tojás 1 db
birs 1.2 kg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
rumaroma 10 ml
víz 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak