Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirke 2.

Almás csirke 2.
Almás csirke 2.
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megjelent az új krumpli, és nagyon jó alkalom volt összedobni ezt az üdítő egytálételt.
Félidőben még társat is kapott a sütőben egy szezámmagos kenyér személyében. Egyszerre készültek el, közös energiával.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem kell több folyadék a tálba, mert az alma bőségesen ereszt levet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Beáztatjuk a cseréptálat, amíg előkészítjük a hozzávalókat.
  2. A combokat a csont mentén bemetszük, sózzuk.
  3. A fokhagymát felszeleteljük és 1-1 karikát dugunk a bőr alá.
  4. A baconkockákat elkezdjük sütni kevés olajon, majd rátesszük a combokat elősütni bőrével lefelé, aztán fordítjuk.
  5. A tisztított burgonyát egészben, félben vagy vastag karikára készítjük elő.
  6. A cseréptál aljába tesszük a sózótt burgonya felét, rá a hámozott, darabolt almákat.
  7. Az elősütött combokat rásorakoztatjuk, és a helyközöket kitöltjük a maradék burgonyával. (Én a tetejére hagytam a kisebb burgonyákat egészben.)
  8. Megszórjuk citromborssal.
  9. A sült baconos csirkeszafttal leöntjük a rakományt.
  10. Lefedve, mehet a hideg sütőbe.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 743
elküldve: 2
receptkönyvben: 208
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás csirke római tálban, sült csirke almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
csirke felsőcomb 6 db
alma 2 db
burgonya 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
citrombors 0 ízlés szerint
bacon 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek