Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős csirke mazsolás rizzsel

Szőlős csirke mazsolás rizzsel
Szőlős csirke mazsolás rizzsel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt van a szőlőszezon, így aktuálissá vált megint egy szőlős étel elkészítése. Évekkel ezelőtt már sikert arattam ezzel a recepttel családi körben. Itt az ideje újra elővenni, mert már el is felejtettem, hogy milyen finom. Az elkészítéséről további képeket itt találtok.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A körethez

ajánlat

Stílusosan mazsolás rizzsel tálaltam. Nagyon egyszerűen készítettem. A mazsolát beáztattam, a rizst a szokásos módon megpároltam, majd a lecsöpögtetett mazsolát kevés vajon megfuttattam, és hozzákevertem a rizst. Són kívül nem fűszereztem semmivel, mert így jobban érvényesült a finom mártás íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 db fél csirkemellet kifilézzük, és 8 szeletet vágunk belőle.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben vajon (margarinon) hirtelen megsütjük, majd félretesszük.
  4. A serpenyőbe egy újabb vajdarabot teszünk, és ezen átpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  5. 1 ek mézzel átkeverjük, és a borral felöntjük.
  6. Visszatesszük a csirkemelleket, és rászórjuk a kimagozott szőlő felét (amennyiben nagy szemű szőlőt használunk hozzá), majd megpároljuk benne a csirkét.
  7. Ha nagyon sűrűsödne a liszttől, borral vagy vízzel higítjuk.
  8. Kiszedjük a húst, hozzáöntjük a tejszínt, és a maradék szőlővel felforraljuk.
  9. A szószba visszatesszük a húst, és mazsolás rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 461
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szüreti csirke, szőlős csirkemell, boros csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tünde03
Tünde03 Wed, 2018-10-03 11:38

Már többször elkészítettem (például tegnap is) és szerintünk nagyon finom.

715
csirkemell filé 4 db
szőlő 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 5 dkg
fehérbor 2 dl
vaj 2 ek
méz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
rizs 1 bögre
vaj 1 ek