r
Nosalty Logó

Szőlős csirke mazsolás rizzsel

NS
Szőlős csirke mazsolás rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

728
Kalória
56.9g
Fehérje
73.8g
Szénhidrátok
17.8g
Zsír
308.2g
Víz
195.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
20.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 156 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2396 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1232.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 2915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A 4 db fél csirkemellet kifilézzük, és 8 szeletet vágunk belőle.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben vajon (margarinon) hirtelen megsütjük, majd félretesszük.
  4. A serpenyőbe egy újabb vajdarabot teszünk, és ezen átpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  5. 1 ek mézzel átkeverjük, és a borral felöntjük.
  6. Visszatesszük a csirkemelleket, és rászórjuk a kimagozott szőlő felét (amennyiben nagy szemű szőlőt használunk hozzá), majd megpároljuk benne a csirkét.
  7. Ha nagyon sűrűsödne a liszttől, borral vagy vízzel higítjuk.
  8. Kiszedjük a húst, hozzáöntjük a tejszínt, és a maradék szőlővel felforraljuk.
  9. A szószba visszatesszük a húst, és mazsolás rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Itt van a szőlőszezon, így aktuálissá vált megint egy szőlős étel elkészítése. Évekkel ezelőtt már sikert arattam ezzel a recepttel családi körben. Itt az ideje újra elővenni, mert már el is felejtettem, hogy milyen finom. Az elkészítéséről további képeket itt találtok.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...