r
Nosalty Logó

Berényi csirkemell rakottan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Berényi csirkemell rakottan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 740 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7404 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 740 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    622.4 g

Zsír

  • Összesen
    429.5 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    3124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17859.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    626 mg
  • Kálcium
    2187 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    976 mg
  • Foszfor
    6320 mg
  • Nátrium
    7681 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1936.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    179 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    2747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1798 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1113 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    82624 micro
  • Lut-zea
    4276 micro
Összesen 7404 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2292 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, a vízt felitatjuk róla, majd lehetőség szerint egyenlő szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egy tálba tesszük a szeleteket.
  2. Egy tányérra tesszük a lisztet, egy másik tányérban egy csipet sóval felverjük a tojásokat.
  3. Egy jénait a baconszeletekkel kirakunk úgy, hogy a szeletek mindkét oldalon beérjenek az edény aljának közepéig, de ki is lógjanak a jénaiból.
  4. A sózott, borsozott hússzeleteket egyenként lisztbe, majd tojásba mártjuk.
  5. A baconre a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: egy sor (10 szelet) aszalt paradicsom, egy sor bemártott hús, egy sor sonka, egy sor reszelt trappista, egy sor reszelt Karaván, majd ezt addig folytatjuk, míg minden el nem fogy. A tetejére hússzeletek kerülnek.
  6. A tejfölben jól elkeverjük a tojássárgáját, ezzel leöntjük, elsimítjuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket, melyek középen össze fognak érni.
  7. Alufóliával szorosan letakarjuk, a hús vastagságától, mennyiségétől függően 40-50 percig íg sütjük, majd az alufóliát levesszük, és 10-15 percre visszatesszük, hogy a teteje megpirulhasson.
  8. Forrón is tálalhatjuk, de a legjobb, amit tehetünk vele, hogy kihűtjük, majd másnapig a hűtőbe tesszük. Hidegen csodálatosan lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26961
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Ajánló

Friss salátával, francia salátával, meleg tálalás esetén sült burgonyával, burgonyapürével, rizibizivel, petrezselymes burgonyával  tálaljuk. Ne együk este, mert túl laktató, mondhatni nehéz étel. (Bár, ha valaki utána egy táncos buliba megy, lemozogja.) Ha megvárjuk, hogy hideg legyen, felszeleteljük, később is meg lehet melegíteni, szeletenként, és úgy adjuk a meleg köretet hozzá. Finom bort kínáljunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Berényi csirkemell rakottan
Éva-Anyóca 350 recept

A lányom keresztanyjától kaptam a receptet, én egy kicsit variáltam, az aszalt paradicsommal, bevált. Igazi ünnepi ebéd, akár hideg, akár meleg állapotában szolgáljuk fel. Istenien finom, laktató, és gusztusos. Tényleg megérte várni, hogy hideg legyen, és úgy szeleteljem fel! Azt, hogy jó az illata, és jól néz ki, hogy nagyon finom, tudtam, egy kissé pepecselősnek tűnik az elkészítés, de ha mindent előkészítettünk, akkor a menet alapján nem is olyan bonyolult. Elsőre nagyon jól sikerült, még nekem is! A hozzávalók miatt ez az étel rendkívül finom, mutatós, és kissé drága. De egy ünnepi alkalom miatt megéri. Ha vendégek jönnek, akkor is szuper meglepetés. Meg kell mondani, az én vendégeimnek leesett az álla, és a francia salival, meg direkt friss vegyes salival adva, hát csak csendet lehetett hallani, maximum a "kérhetek még egy szeletet?" kérdést. Két szelet maradt meg belőle. Ez mond valamit, igaz? Örültem nagyon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.