Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berényi csirkemell rakottan

Berényi csirkemell rakottan
Berényi csirkemell rakottan
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom keresztanyjától kaptam a receptet, én egy kicsit variáltam, az aszalt paradicsommal, bevált. Igazi ünnepi ebéd, akár hideg, akár meleg állapotában szolgáljuk fel. Istenien finom, laktató, és gusztusos. Tényleg megérte várni, hogy hideg legyen, és úgy szeleteljem fel!
Azt, hogy jó az illata, és jól néz ki, hogy nagyon finom, tudtam, egy kissé pepecselősnek tűnik az elkészítés, de ha mindent előkészítettünk, akkor a menet alapján nem is olyan bonyolult. Elsőre nagyon jól sikerült, még nekem is!
A hozzávalók miatt ez az étel rendkívül finom, mutatós, és kissé drága. De egy ünnepi alkalom miatt megéri. Ha vendégek jönnek, akkor is szuper meglepetés. Meg kell mondani, az én vendégeimnek leesett az álla, és a francia salival, meg direkt friss vegyes salival adva, hát csak csendet lehetett hallani, maximum a "kérhetek még egy szeletet?" kérdést. Két szelet maradt meg belőle. Ez mond valamit, igaz? Örültem nagyon.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Friss salátával, francia salátával, meleg tálalás esetén sült burgonyával, burgonyapürével, rizibizivel, petrezselymes burgonyával  tálaljuk.
Ne együk este, mert túl laktató, mondhatni nehéz étel. (Bár, ha valaki utána egy táncos buliba megy, lemozogja.)
Ha megvárjuk, hogy hideg legyen, felszeleteljük, később is meg lehet melegíteni, szeletenként, és úgy adjuk a meleg köretet hozzá.
Finom bort kínáljunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, a vízt felitatjuk róla, majd lehetőség szerint egyenlő szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egy tálba tesszük a szeleteket.
  2. Egy tányérra tesszük a lisztet, egy másik tányérban egy csipet sóval felverjük a tojásokat.
  3. Egy jénait a baconszeletekkel kirakunk úgy, hogy a szeletek mindkét oldalon beérjenek az edény aljának közepéig, de ki is lógjanak a jénaiból.
  4. A sózott, borsozott hússzeleteket egyenként lisztbe, majd tojásba mártjuk.
  5. A baconre a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: egy sor (10 szelet) aszalt paradicsom, egy sor bemártott hús, egy sor sonka, egy sor reszelt trappista, egy sor reszelt Karaván, majd ezt addig folytatjuk, míg minden el nem fogy. A tetejére hússzeletek kerülnek.
  6. A tejfölben jól elkeverjük a tojássárgáját, ezzel leöntjük, elsimítjuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket, melyek középen össze fognak érni.
  7. Alufóliával szorosan letakarjuk, a hús vastagságától, mennyiségétől függően 40-50 percig íg sütjük, majd az alufóliát levesszük, és 10-15 percre visszatesszük, hogy a teteje megpirulhasson.
  8. Forrón is tálalhatjuk, de a legjobb, amit tehetünk vele, hogy kihűtjük, majd másnapig a hűtőbe tesszük. Hidegen csodálatosan lehet szeletelni.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 391
elküldve: 8
receptkönyvben: 438
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

baconös-sajtos rakott csirkemell, tojásos bundában rakott csirkemell baconbe rakva, baconös-sonkás-sajtos csirkemell, gazdagon rakott csirkemell, kétsajtos-sonkás csirkemell baconbe rakva

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zizimazsi
zizimazsi Mon, 2015-06-29 15:11

Kedves Éva-Anyóca!

Elkészítettem a csirkemellet, nagyon finom lett. Egy picit átvariáltam. A csirkemelleket előző este fokhagymás, borsos, sültcsirke fűszersós joghurtba (1 nagy pohár) áztattam. A gépsonka helyett nyers füstöltsonkát vettem (egy picit elősütöttem a szárított paradicsom olaján), mert a szárított paradicsom szeintem nem elhanyagolható. A csirkemelleket nem töröltem le,hanem úgy joghurtosan tettem a lisztbe, majd a tojásba, utána a tepsibe. Amikor mindent leraktam, a legvégén a megmaradt panírozó tojáshoz kevertem a tejfölt és a megmaradt joghurtot, amit a csirke nem szívott magába. Ezzel fedtem le a végén. Azért teszem joghurtba, mert azt teljesen beszívja a csirke, és olyan finom omlós lesz. Viszont pont ezért NEM kell lefedni fóliával, mert az alatt, amíg megpirul a teteje, pont készre sül a közepe is.
Nagyon finom lett. Köszönet a receptért.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2015-06-29 20:21

Kedves zizimazsi !

Nagyon örülök, hogy elkészítetted ezt a receptet. :)

Eredetileg nincs az itt nálunk ismerős és használatos receptben az aszalt paradicsom, csak én valamiért rákattantam, és szoktam venni, két havonta biztos, ha nem havonta... :)
Szóval akkor szerinted is illik ebbe a receptbe ? Örülök. :) :)

Nagyon jó ötlet a csirkemell joghurtos-fűszeres pácolása, én köszönöm, hogy megosztottad a készítési módot, és igazat is adok látatlanban, hogy sokkal jobban ízletesebb és puhább lesz a husi, tehát én fogom kipróbálni, a Te megoldásodat, amit még egyszer köszönök. :)

Legyen nagyon szép a nyarad, süssél és főzzél finomakat ! :)
S ha végre igazából nyár lesz, remélem, mihamarabb, lesz alkalom igazi kikapcsolódós nyaralásra is . :) :)
Szép estét ! Éva-Anyóca

zizimazsi
zizimazsi Mon, 2015-06-29 23:49

Kedves Éva-Anyóca!
Szívből ö rülök, hogy én is hozzá tudtam tenni valami olyat a Te receptedhez, ami elnyerte a tetszésedet. Nagyon szeretek főzni, és szívesen próbálok ki új recepteket. Van olyan étel, amit azért kreáltam, mert azokat a hozzávalókat kaptam éppen az üzletben. Szeretem a fínom ételeket, és ez az volt. A szárított paradicsom nálunk is napirenden van, imádom. Minden olaszos vagy mediterrán ételbe teszek. A füstölt sonkával egyszerűen imádni való ízharmóniát alkot. Tényleg nem fogsz csalódni.
Legyen szép és gondtalan, amolyan igazán kikapcsolós nyarad! azért a jó receptekről se feledkezz meg, szívesen fogadjuk!! :):):)
További szép estét! zizimazsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2015-07-03 09:01

Kedves zizimazsi!

Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon jól estek. :)

Próbálok úja aktív lenni a főzés-sütésben, illetve amik képek fenn vannak, hozzá adni a recepteket és felrakni ide.... :) Rég volt, már nagyon rég, amikor tettem fel........nem is tudom, mindig volt indok, most miért nincs rá idő, aztán,...elmaradt, feljövök, szétnézek, készítek más csodáiból,...de ígérem, amint olyan adódik a konyhámban, felrakom :)
Általában abból alkot legfinomabbat az ember, amit éppen csak talál, egy kicsi ebből vagy abból, vagy néha vásároltam úgy, hogy ezt is , azt is, és néztem, hogy minek is vettem én ezeket?? egyikből se jön ki, mondjuk pörkölt, vagy lasagne, vagy főzelék, tészta étel, vagy bármi konkrét étel,....akkor most hogy is ??? és aztán lett belőle olyan étel, ami hasonló volt ehhez is meg ahhoz is , sőt harmadikra is hajazott, végül tök új negyedik étel jött létre....és mesés volt. :) :)
Remélem jó lesz a nyár, a júniusi kínlódás után most igazi nagyon meleg, hőség szóval jellemzett júliusunk lesz !!!! :) :D Napsütés, vízközelség, pihenés, néha árnyék egy jó könyv, halk zene és szuper !!!!!!!!!! :) nekem már ez kikapcsolódás.....lenne, csak közben főzök is, de hát nem lehet szakácsnőt fogadni,...maradok én. :D :D

Szép igazi nyárias nyárban való pihenést kívánok én is !
Amint tudok, jelentkezek új recivel!! :)

szia.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2014-08-25 22:29

Ki szeretném javítani, ahogy olvasom a receptet, nem úgy került fel, hogy két egész nagy filézett csirkemell, vagy úgy hogy 1.5 kg-os csirkemellfilé,..............és eléggé félreérthető így, hogy akkor cirka 8-10 embernek hogy is lesz elég,..........de amióta újra van formázva a feltevés rendszere, nem tudom, hogy tudok belenyúlni és javítani a receptbe....., ha egyszer sikerül, megteszem :) , - vagy valamelyikőtök segít, azt megköszönném :) :)
Éva-Anyóca

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2014-08-26 09:18

Kedves Éva-Anyóca!
Átírtuk 4 db-ra a csirkemellfilék mennyiségét a receptben.
További kellemes sütés-főzést!
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2014-08-26 19:55

Kedves r.kata!

Nagyon szépen köszönöm, ezt a szuper gyors segítséget, igazán nagyon kedves és gyors volt a segítség. :) :)
Köszönöm szépen, Önöknek is kellemes munkát kívánok!
Ahogy látom, nagyon sok új, és remek ételekkel-sütikkel jelentkező új szakács van az oldalon, nem győzök köztük csemegézni ! :) :D
Még egyszer köszönöm! :)
Éva-Anyóca

apecs
apecs / apecs Sun, 2013-04-07 21:59

Elkészítettem pici változtatással, ettük melegen és hidegen is, igazán nagyon finom. Nekünk melegen jobban ízlett, az igaz hogy délben éhesebbek is voltunk. Minden jót!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2014-08-25 22:26

Örülök, hogy elkészült és ízlett. :)
Igen, melegen is finom, csak akkor kevésbé lehet szépen szeletelni, de ha éhes az ember fia és lánya... akkor mindegy mennyire szép, csak finom legyen.. :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-04-08 22:01

Kedves apecs!

Nagyon örülök neki, köszönöm szépen, hogy ezt választottad, és hogy ízlett is,...igen melegen nagyon finom, hidegen is, annak még az is előnye, hogy jobb szeletelni,...bár mire kész, olyan illata van, hogy egyből enné az ember,..köszönöm, hogy megírtad, és a véleményed jó . :)
Szép napot és remélem, már oda is fog érni a várva várt tavasz!
Éva-Anyóca

apecs
apecs / apecs Sat, 2013-02-02 15:56

Ez nagyon az ízlésemnek való. Alig várom hogy kipróbálhassam.
Köszönöm!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-04 23:03

Kedves pulis!

Örülök neki, remélem, hogy elkészítés után is ízleni fog.
Jó étvágyat kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-05-15 08:05

Kedves ihigabi!

Nagyon szépen köszönöm.:-))
Remélem, hogy sikerülni fog, és ízlik majd mindenkinek! :-))
Szép napot kívánok!
Jó készülődést és készítést kívánok ! :-)

Éva-Anyóca

ihigabi
ihigabi Mon, 2012-05-14 13:56

Ez most annyira megragadott, hogy nem is rendelek hidegtálat az ikreim szülinapi zsúrjára, hanem elkészítem ezt.

Köszi Éva-Anyóca!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-08-21 15:11

Kedves búzaqfű!
Nagyon örülök, hogy sikerült elkészíteni, és az egész családnak ízlett:-))
Na, most én híztam:-))
Nem baj, csak le ne essen az a fürdőruci:-))
Azt elhiszem, hogy csodás a hangulat, hiszen, ha belegondolsz, tökre igazi nyár van:-)))
Ezerrel:-)))
Július 21-től majd három és fél hétig nem volt ez, pedig akkor is nagyon hiányzott ez az időjárás, sőt, előbb is kellett volna, mi júni 26-tól nyaraltunk, 21 fokos volt a víz,...brr.... hősiesen bementünk, na de nem 23-24, vagy ami most van, 26 fokos:-))
Nyár van, buli és Fanta....:-)))
Használjátok ki, és jaj de jó Nektek, mi is voltunk Tihanyban, mivel B.almádiban nyaraltunk, csodás lehet most akkor az egész balcsi, tele nyaraló emberkékkel, akik esznek, isznak és híznak és boldogok:-)))))
Töltekeznek a ronda őszi időre, a téli gyorsan sötét van és hidegre, és a bántsuk egymást és bírjuk ki, helyzetekre:-)))Gondolom, másként nem is lehetne azt a csúnya hosszú időszakot kibírni, most kell töltekezni:-)))
Természetesen ott is megkapom:-))
Jó nyaralást még Nektek:-)) Tessék szíves úszni vagy pancsolni egy nagyot helyettem is:-)))
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű Sat, 2011-08-20 22:32

Szia Éva- Anyóca!
Fantasztikusat ebédeltünk! Az egész család mármint mi nyolcan, gratulációját, és üdvözletét küldi Neked!:))))) Fú, azt hiszem kihíztam a fürdőruhámat!:)))) Reggelre megint nagyon meleg lett, szerencsére nem sűltem meg a konyhában, mert délelött nem süt be a nap, de déltöl annál jobban, viszont addigra már készen lettem, maradt idő a hűlésre is, összeértek az ízek, és a forma is szilárdult.
Ebéd után strandoltunk késő délutánig, nagyon jó meleg a víz. Olyan hangulat van mindenhol, mintha szilveszter lenne, még soha nem volt ilyen tömeg, az emberek énekelnek, az autókból szól a zene, persze mindenki eszik, iszik.:)) Ők is híznak!:)))) Most, a környező kisebb nyaralóhelyekről áthallatszik a tűzijáték hangja, sőt még Tihanyból is.
Szóval jól telik ez a kis szabi, kár, hogy nem sokára vége lesz.:(
A linket amit küldtél feltétlenül átnézem, aztán referálok.:))
Ha, az adatlapodhoz írok, oda is kapsz üzenet értesítőt?
Jó hétvégét, jó pihenést!:)))
Szia, búzafű

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-08-20 12:15

Kedves búzafű!
Örülök, hogy ízlett, és megpróbálom, hátha felrakható:-))
Szóval ott nagy vihar volt?! Jézusom:-(((((
De a szabi, és a kikapcsolódás, azért nagyon-nagyon jó, és szükség is van rá:-))
Jó pihenést kívánok, remélem, azért vissza fog jönni a napsütés, a kedve is jobb az embernek, még ha nem is tud fürdeni.
Nézd majd meg, a www.jasztriotv.hu oldalon, a berényi hírmondó-ban, a XXI.Csángó Fesztivál összefoglalóját, és kép, zene-teljesen másabb, és klasszabb összefoglalót fogsz az egészről kapni, bár sokat leírtam, de ez így hátha jobb:-)))
Jó pihenést!
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű Fri, 2011-08-19 22:32

Szia Éva-Anyóca!
Igazad volt a" forró kutya" fenomenális!! Annyira jó volt a hagymás kombináció, teljesen megváltoztatta azt az ízvilágot, amit a hagyományos ad. Lehet, hogy fel kéne tenned a receptek közé.:)))
Látom nagyon szereted a balcsit.....mi is....soha nem lehet megunni, mindig minden évszakban gyönyörű.:)) Délután 6-kor akkora, de akkora vihar volt, hogy ritkán látni ekkora felhőszakadást,hatalmas hullámok voltak, még egy óra múlva is mentették a vitorlásokat.
A levegő rendesen lehült alig van 19 fok, szinte hűvösnek érzem. Nagyon jó szabad levegőn lenni, nem is megyek be még egy darabig, a szomszédok is kinn vannak, beszélgetnek, iszogatnak. De jó is a szabadság!:))))
Üdv., szeretettel, búzafű

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-08-19 20:35

Kedves búzafű!
Irigyellek a Balcsi miatt:-)))))))))))))
Jaj de ott lennék, itt iszonyat meleg van, maximum, hogy locsoltunk, az adott némi hűvöset és vizet,vizet,vizet...:-))
Használjátok ki azt a csodás pancsolási lehetőséget, mert ez most aranyat ér:-)))
Jó főzőcskézést kívánok:-))))
Remélem, hogy sikerül:-))
Jó étvágyat, nagyon jó hétvégét és nyaralást, napozást, fürdést:-))))
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű Fri, 2011-08-19 12:54

Szia Éva-Anyóca!
Sikeresen bevásároltam, őrületes tömeg van mindenhol. Szerencsére itt a közelben van egy maszek hentes, saját előállítású húsárút forgalmaz, ezenkívűl van felvágott, sonka, kolbász, és klf, ízesítésű virsli is, ezt azért mondom, hogy a hot dogot is kipróbáljuk sült hagymával.:)))
Nagyon meleg van,.... azt még nem tudom milyen meleg a balcsi víze, majd délután kiderül.:))))
Szia,búzafű

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-08-18 23:30

Kedves búzafű!
Örülök, hogy ezt a receptet választottad, még senki nem csalódott benne, finom és igen-igen laktató:-)))
Ha t4eszel bele aszalt paradicsomot jó, ha nem , az se baj. Ahogy épp gondolod, kedved tartja.A másik ötleted, nem rontja el:-))
Hát igen, az idő csodás, lenn tudnék lenni most a balcsin, jaj de nagyon, és a fürdés élvezetesebb lenne, mint 21 fokban:-))
De nem panaszkodok, csodás volt akkor is:-)))
Várlak a beszámolóval.
Jó lesz hozzá a burgonya és a sali.:-))))
Jó éjt!
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű Thu, 2011-08-18 23:06

Szia Éva-Anyóca!
Jujj de finoman néz ki, ez a kompozíció!:)))) Nem is nézem tovább a képet, mert olyan éhes vagyok,a szegényes gyümölcs vacsorám után.:)) Na de holnap!!!! Reggel elindulunk a siófoki nagyiékhoz, egy hosszú ünnepi hétvégére, és majd ott gyorsan bevásárolok, ha nem kapok aszalt paradicsomot, az olíva bogyó szerinted jó lesz bele? A petrezselymes krumpli nagyon jó lesz hozzá, és a paradicsom saláta....remek!!!!:))
Ezen a héten biztos elégedett voltál az idővel hétágra sütött a nap, és a melegről ne is beszéljünk. Jólesett a jégbehűtött görög dinnye, idén finomak, ha veszek egy 10 kg-osat pár napig kitart.:))
Jövök.....beszámolok!
Üdv., szeretettel, búzafű

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-10 14:00

Kedves saxo!Köszi a recept elmentését, és hidd el, ha egyszer úgy lesz otthon mindened, ahogy a recept kéri, megéri elkészíteni.Amikor láttam, hogy hogyan kell csinálni, azt hittem, nekem nem megy majd.Aztán nekiduráltam magam és sikerült.Szép napot!Éva-Anyóca

saxo
saxo Tue, 2010-08-10 11:48

 Hú, ez nagyon jól néz ki. El is mentem. :-)

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-10 11:45

Kedves Éva-Anyóca!

Hmmmmmm, ez igen, még a számban is összefutott a nyál! ki fogom próbálni, az biztos.

Üdvözlettel

uborkafa

739
csirkemell filé 150 dkg
bacon 400 g
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 25 dkg
tojás 6 db
tojássárgája 1 db
finomliszt 10 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gépsonka 20 dkg
tejföl 37.5 dkg
szárított paradicsom 20 db