Nosalty Logó

Beigli karácsonyra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Beigli karácsonyra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 1855 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 9285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 418 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1855 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    578 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    248 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12324.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    5246 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1667 mg
  • Foszfor
    4603 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1299 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 9285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 418 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (4 rúd)

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, vajat, zsírt, porcukrot, sót. Összemorzsoljuk.
  2. Másik tálban az élesztőt, tejet, tojássárgáját.
  3. A lisztes keverékhez öntjük a tejes keveréket és összegyúrjuk, addig, amíg egynemű nem lesz a tésztánk. (Ne gyúrjuk túl!)
  4. Felosztjuk kb. 25 dkg-os darabokra. Téglalap alakúra igazítjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1 órára. Közben elkészítjük a töltelékeket. Egy tálba a diót, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat elkeverjük.
  5. Másik tálban a mákot, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat, mazsolát szintén. Felforraljuk a tejet a cukorral, egyik felét a dióra, másik felét a mákra öntjük. (Ne legyen túl híg, viszont összeálljon.)
  6. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 21x28 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Azonos vastagságúra.
  7. A tölteléket először az egyik felét, majd a másik felét elsimítjuk a nyújtott tésztán. A rövidebbik oldalát visszahajtjuk, majd ügyesen feltekerjük.
  8. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszurkáljuk fogpiszkálóval. Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hűvösre tesszük, amíg meg nem szárad rajta.
  9. Mikor száraz, tojásfehérjével kenjük meg, de most már ellenkező irányban végezzük a kenést - ettől lesz márványos.
  10. Mikor ismét megszáradt 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 15 perc elteltével lejjebb vesszük 190 fokra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 193093
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én a leírástól több töltelékkel készítettem, mivel a családom a jó sok tölteléket szereti benne. Bár így is elégnek kell lennie bele. Egyfajta tölteléknél 60 dkg -ot kell venni. A képen látható, milyen gusztusos, szép, márványos lett. Próbáljátok ki... így tanul az ember!! Nem csak karácsonykor szoktam bejglit készíteni, nálunk mindig elfogy. Ha netalán szétrepedne, nem kell megijedni, még forrón két vágódeszka között össze kell nyomni a repedésnél, így összeforr ismét!!!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A szine alapjan,suthetted volna meg 1-2 percig!

Iluska

Nem szeretjük a nagyon megsültet!-de te süsd akár 2 óra hosszat is.......

Törölt felhasználó

szia, Az lenne a kérdésem, hogy most itthon csak kacsa zsírom van. Az jó bele? Köszönöm! Üdv!

Iluska

Üdv!Szerintem nem fog az ízén rontani,mivel nem olyan rengeteg az a 10 dkg.Ha megsütöd írd majd meg,hogy milyen lett!Boldog karácsonyt!!

Piroska73

Szia Iluska!Tegnap megsütöttem,és én még ilyen istenire sikerült beiglit nem ettem.Nem repedt szét,a töltelék pont elegend? lett hozzá.Köszönet érte!!-és kellemes ünnepeket!!

Sünivagyok

Köszi a receptet! Most sütöttem életem els? bejglijét és nagy sikert arattam vele, nem repedt szét és finom krémes lett a töltelék. A recepten viszont annyit változtattam, hogy nem raktam a töltelékbe fahéjat és mazsolát, mert a család egyes tagjai nem szeretik az említetteket :) Köszi még egyszer és ÁLDOTT BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

Iluska

Üdv Süni!Örülök,hogy sikert arattál vele!Kellemes ünnepeket neked is és a családodnak is!

Törölt felhasználó

Megsütöttem, de végül nem kacsa zsírral, majd jöv?re kipróbálom. :) viszont nem lett márványos:(

Iluska

Lehet azért,mert nem száradt meg kell?képpen a tojás a tetején,vagy a kétszeri megkenés,nem ellentétes irányban történt!Boldog karácsonyt!

MuCoral

Köszi! Nagyon jó kis recept! Én is több töltelékkel készítettem, plusz aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, szilva). Életem els? bejglije volt, család visszajelzései után marad köv. karácsonyra is, tökéletes. ;)

Iluska

Az jó ha a családnak is tetszett amit sütöttél,gondolom hamar elfogyott!Sikeres további sütögetést neked!!

Törölt felhasználó

Segitseg! Nagyon tetszik ez a recept, viszont meg eletemben nem sutottem bejglit es hat toredelmesen megvallom szinte semmit sem...imadok fozni, de a suteshez nem konyitok. Ezert itt van egy kerdes: sutoporral is el lehet ezt kesziteni vagy csak elesztovel? Van szaraz elesztom is...szivesen varoom tanacsaitokat es elore is koszonom szepen.

Iluska

Szia!Éleszt?vel a jó,mivel lazább lesz t?le.Én friss éleszt?vel szoktam,nem tudom milyen lenne szárazzal.(Egyébként els?re beiglit készíteni,merész,de gyakorlat teszi a mestert!!) Sikeres sütést!! :-))

Törölt felhasználó

koszi szepen...hat egyszer el kell kezdeni valahol, nemde?

Törölt felhasználó

Jaj es meg valami: a tolteleknel leirt 22dkg cukor mennyiseget kette kell osztanom? felet a makos es felet a dios keverekbe, vagy pedig 22dkg Cukor szukseges kulon-kulon/toltelek?

Iluska

A tejet felforralod a 22 dkg cukorral,és igen a felét a dióra,másikat meg a mákra öntöd.Majd a diós,és mákos töltelék felét kened rá 1-1 tésztára.Remélem érthet?en írtam......

Törölt felhasználó

koszonom szepen!

Törölt felhasználó

Szia. Remélhet?leg idén sikerül egy repedés mentes bejglit sütnöm, mert kedvesem lány jön haza olaszo-ból :) És erre pont a Te receptedet szúrtam ki :) Kérdés: Porcukorral is készíthet? a töltelék? A bejglibe én eddig mindig azt tettem. + nem kell felfuttatni az éleszt?t? Válaszod el?re is köszönöm. És békés Ünnepeket Kívánok :)

Iluska

Szia!Mivel porcukorral van a recept,nehogy ez miatt ne sikerüljön.Nem kell felfuttatni az éleszt?t.Sikeres sütést neked,és kellemes ünnepeket! :-))

Törölt felhasználó

Szia. Bevallom, nem vártam meg a választ, (porcukorral) délel?tt neki álltam, dél után már ettük is. Sajnos a kirepedést nem úsztam meg, (nem volt vészes egyébként és a sütés 20. percében kezdte) de gyönyör? márványos lett, és nagyon finom. Ömlöttek a dicséretek :) Holnap munka, de utána este jön a következ? adag, mert kedvesem lánya visz ki magával olaszba :) ( és ami a legjobb, múltkor mikor itthon volt is kapott bejglit, amit nem én csináltam, és azt mondta ez most finomabb mint múltkor :) ) Szóval köszönöm :)

Iluska

Nagyon örülök,hogy nem csak neked ízlett!Kellemes ünnepeket! :-))

Törölt felhasználó

Sajnos a tegnap már nem volt olyan sikeres, nem sikerült a tészta, alig tudtam nyújtani. Valószín?leg túl sokat pihent. De ahol lyukas lett ott befoltoztam a lees? tésztával és most csak 20 percig sütöttem, úgyhogy még csökkentettem a repedést. Szóval kis taktikával sikerült megmentem, max így kisebbek lettek. De tegnap a kalácsot is picit megégettem, szóval van a nap mikor minden sikerül, és van amikor semmi. Azért boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak (hoztam haza szüleimnek is a tegnapi "nemolyanjólsikerült" adagból. Fogadtatás: "ez biztos bolti ;) ) egyébként aki panaszkodott, annak üzenem, hogy ha ízetlen, lehet bátran + ízesítéseket beletenni, hisz mindenki másképp szereti. Én pl. rumaromát tettem bele.

Iluska

Azért mégis megoldottad,amit ügyességnek hívnak-ráadásul még a szüleidnek is ízlett......Örülök sikerednek!Békés,boldog karácsonyt!! :-))

Törölt felhasználó

Szia Ilus :). Isteni finom a beigli, nagyon jo recept!! Egy kerdes: ha megrepedt az oldalan, akkor nem hagytam eleget szaradni vagy sok a toltelek?

Iluska

Tudod azt mondják,egy beiglit nehéz jól elkészíteni,mert több hiba miatt repedhet.Igen,lehet a sok töltelék miatt,vagy ha a cukor több lesz, vagy bármi miatt.(Viszont azt ne felejtsd el,ezt akkor is te csináltad,és ennek nem olyan az íze,mint a boltié........)

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem, de biztos, hogy többet nem fogom! Mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, de ett?l még a bolti is jobb! A teteje megégett, nem lett márványos és ízetlen is lett!

Iluska

Akkor szerintem te tényleg a boltinál maradj,hisz a "megégés" a te hibád,ha nem lett márványos,az is lehet a te hibád,az íze meg-,ha mindenb?l annyit tettél bele,mint ami kellett,-nem lehet rossz,hisz akkor másnak is épp úgy íztelennek kellene lennie.....de nem az.

Törölt felhasználó

Ha elolvastad volna figyelmesen a receptet, akkor talán neked is felt?nt volna, hogy 200 fokon írta a sütést, majd 15 perc elteltével kell lejjebb venni! Nálam a 15 perc alatt megégett! Mivel recept alapján mentem, ez nem az én hibám, hanem a receptben írtak hülyeséget! Mindent a recept alapján csináltam! Én el?ször megcsinálom a leírtak alapján és utána döntöm el, hogy érdemes-e vele foglalkozni vagy sem! Egyébként a szomszédom is ezt a receptet csinálta meg, ? tömören csak annyit mondott, hogy "ez sz@r"! Szerencsére találtunk másikat ami érdekes módon nem égett oda és még az íze is isteni lett!

Iluska

Sosem szabad hagyatkozni csupán egy receptre,én sem szoktam,hanem tudom,mennyire süt jól a süt?m,és nem hagyom bent addig amíg írják,hanem megnézem nem sült e meg hamarabb,esetleg.Ugyanis mindenkinek máshogy süt a süt?je,valakinek jobban éget,van akinek kevésbé.Sok mindenkinek lehetne itt íni azt,hogy a leírt id?n belül megégett,de ez az én figyelmetlenségem oka,hisz mért nem néztem be a sütire...... A receptben nem hülyeséget írnak a sütési id?re,csupán valaki még nem annyira jártas a konyhában,és nem ismeri a süt?jét!! (-érdekes,másnak nem égett oda)

Törölt felhasználó

Mások ismerik a kb. rövidítést! Mint már említettem el?ször a receptben leírtak alapján csinálom meg a sütit, kaját és utána döntöm el, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy szar! Ez az utóbbi kategóriába tartozik, még a szomszédom szerint is! Érdekes, hogy egy másik recept alapján csináltunk bejglit, annak semmi baja nem lett és még íze is volt!

Piroska73

Karácsonyra sütöttem meg,és el is fogyott hamar.Az én süt?m éget,ezért én legfelül sütöttem,és 10 perc elég volt.Gyönyör? lett a színe,igazi márványos (végre) az íze pedig tökéletes volt.Egyet sajnálok,hogy már elfogyott-de nem baj ismét megsütöm....

Iluska

Köszönöm,nagyon örülök,hogy neked is ízlett!!! :-))

Törölt felhasználó

Isteni lett :) Köszönjük!!!!

Iluska

Koszi a visszajelzést,örülök ha elnyerte tetszésed.:-))

Törölt felhasználó

Csudijó lett, ráadásul gyönyör?! Nélküled soha nem mertem volna nekiállni beiglit sütni. Köszönöm!

Iluska

Köszi a visszajelzést,és a dicsér? szavakat!!!!Annak külön,hogy 'én' segíthettem neked.....!!! Kellemes ünnepeket!! :-)))

Törölt felhasználó

Harmadik adag sül, ismét csodás és mennyeien finom! Boldog Karácsonyt!

Iluska

Hú,te aztán nem aprózod el!!!Úgy veszem észre,nagyon bejött ez a beigli nálad,aminek persze nagyon örülök!!!Áldott,békés,boldog karácsonyt neked és családodnak is!! :-))

Pintér Lászlóné

Isteni lett, pont olyan ami a "nagy" könyvben írva lett a karácsonyi sütire..még a márványozás is bejött...elmentettem és ezt fogom sütni minden karácsonykor! Köszönöm! Bori

Iluska

Köszönöm a visszajelzést,és örülök,hogy szintén neked is tetszik a receptem!!Kellemes ünnepeket!! :-))

Pintér Lászlóné

Kívánok és is nagyon szép áldott ünnepet Neked! ( Remélem marad a bejglib?l a vendégeknek is...nem lesz könny? eldugni)

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek