r
Nosalty Logó

Mézeskalács ízű bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csupasüti
Mézeskalács ízű bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Összesen 902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Összesen 10816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    541.1 g
  • Telített zsírsav
    324 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4633.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4249 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 10816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Elkészítés

Tészta

  1. Bejgli tésztához: A liszthez adjuk a vajat, cukrot, sót és összemorzsoljuk. Kis fészket készítünk, majd a 2 tojássárgáját hozzáadjuk. Tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Miután felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan kigyúrjuk! Mikor ez meg van, hűvös helyen pihentetjük még fél órát. Pihentetés után négy részre osztottam.
  2. Tölthetjük dióval, mákkal, gesztenyével vagy ebben az esetben mézeskalács töltelékkel. A lényeg, hogy 250 gramm tésztához kb vagy legalább 250 gramm töltelék legyen.
  3. A mézeskalács töltelékhez: A kekszet ledaráljuk, a mézes fűszerkeveréket hozzáadjuk, majd a cukrot, vajat, a narancs reszelt héjat és levet, amennyit felvesz, hogy egy kenhető massza legyen belőle.
  4. A tészta 1/4-ét kinyújtjuk, és rákenjük a tölteléket, a végeit vékonyan felhajtjuk és felcsavarjuk. Pihentetjük legalább fél órát hűvös helyen, ez idő alatt megkenjük a tojássárgájával, később a fehérjével, és megszurkáljuk villával. A sütőt előmelegítjük 180-200C-ra (ez nálam 4-es fokozat), szép pirosra sütjük, kb. 30-35 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4724
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 29.

Ajánló

  Több fázis fotót találtok a : csupasuti.blog.hu  vagy a facebook csupasuti oldalán  Különösen ajánlott ez a töltelék a dió vagy mag allergiákban szenvedőknek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalács ízű bejgli
Csupasüti 59 recept

A nagy kísérlet: A barátnőmnek az az ötlete támadt, hogy készítsünk mézeskalács ízű bejglitölteléket is az idén.  Így összehoztuk ezt a tökéletes mézeskalács tölteléket a nagymamám bejglitésztájához.    

Hozzávalók

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?