Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi töltött sült palacsinta

Bécsi töltött sült palacsinta
Bécsi töltött sült palacsinta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Good Food magazinban találtam rá erre a finom palacsinta receptre, és nagy sikere volt.

hozzávalók / 4 adag

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejjel, tojásokkal, csipet sóval és olajjal. 30 percet pihentetjük hűtőben. 8-10 palacsintát sütünk belőle.

Töltelék

  1. A töltelékhez a mazsolát megmossuk, és meglocsoljuk a rummal. Kevés vajjal kikenjük a sütőformát. A tojásokat a cukorral, reszelt citromhéjjal, túrókrémmel kikeverjük. Végül a mazsolát a rummal együtt hozzáadjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük , majd 1/3 részre vágjuk, és kirakjuk vele állítva a sütőformát.

Öntet

  1. Az öntethez robotgéppel simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel. A palacsinta-rakottas tetejére öntjük, és a forró sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, egy kicsit megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 548
elküldve: 7
receptkönyvben: 221
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott túrós palacsinta, sült palacsinta túrós töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

615
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
tej 2.5 dl
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
mazsola 5 dkg
rum 2 ek
vaj 3 dkg
tojás 2 db
1 csipet
porcukor 10 dkg
krémtúró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
porcukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 1 dl