Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi kocka Katicától

Bécsi kocka Katicától
Bécsi kocka Katicától
49 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát igen!  Családunk dióban nem ismer mértéket! A tésztában is legyen, ne legyen túl vastag a tészta, sok,  nagyon sok dió legyen a krémben, de ne legyen túl émelyítő! Így esett most a választásunk erre a csodálatos sütire.

hozzávalók / 10 adag

Diós linzer

Főzött diókrém

ajánlat

Én 1 dl növényi tejszínt vertem fel, és ebből 4 evőkanálnyit tettem a diós felfőzött krémhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

Diós linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, külön-külön folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre.
  2. A pihentetett tésztákat sütőpapíron kb. 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt sütőlemezre vagy tepsi hátára emeljük, és 180 C fokra előmelegített sütőben egyenként 8 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha a tészta kisült, az egyiket még melegen 5×5 cm-es kockákra felvágjuk (majd így tesszük a krém tetejére). A másik lap egyben marad. Mindkettőt teljesen kihűtjük.
  4. Arra a lapra, amelyik nem lett felvágva, halmozzuk a diós krémet, egyenletesen elkenve. A tetejére egyenként rátesszük a felvágott tésztatetőket, és a hűtőbe tesszük legalább egy két órára, de jobb egy egész éjszakára, hogy a lapok kissé átpuhuljanak.
  5. A tetejét, ha igény van rá, enyhén megszórhatjuk porcukorral, sőt még szórás előtt egy-egy pötty lekvárt tehetünk a közepükre, belenyomva egy fél szem diót. A felkockázott tető mentén éles késsel könnyen felvághatjuk a tésztát, és szervírozhatjuk.

Főzött diókrém

  1. A lisztet, a keményítőt, a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel lassú tűzön besűrítjük. Ez kb. 2-3 perc. A tűzről levéve hagyjuk egy keveset hűlni (langyosra), majd keverjük bele a darált diót, és teljesen hűtsük ki.
  2. A tejszínt verjük kemény habbá.
  3. Teljes hűlés után habosítsuk bele a rumot és a vanília aromát, majd dolgozzuk bele óvatosan a kemény tejszínhabot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 764
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diókocka, diókrémes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
finomliszt 14 dkg
1 csipet
dió 7 dkg
porcukor 7 dkg
margarin 14 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukor 2 csapott ek
tej 4 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
dió 20 dkg
rum 2 teáskanál
tejszínhab 4 ek