Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batyus leves ahogy Sally készíti

Batyus leves ahogy Sally készíti
Batyus leves ahogy Sally készíti
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas levest szerettem volna, és volt egy kis maradék hagymás tört krumplim. A "tésztacsoda" szerkezet egy műanyag edényeket gyártó cég kreálmánya. Ha valakinek nincs ilyen, akkor a következőt kell csinálni: a kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, közepébe rakjuk a tölteléket, és a kocka sarkait átlósan összefogjuk, kézzel a széleit összenyomkodjuk.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leves alap: olajat melegítünk, rászórjuk a lisztet, majd a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni.
  2. Míg felforr, megpucoljuk a levesbe való zöldségeket, és felkarikázzuk. Fűszerezzük a levest, és rakjuk bele a zöldségeket.
  3. Batyu tészta: az összes hozzávalót összekeverjük, majd kemény tésztát gyúrunk egy kis víz segítségével. Félrerakjuk pihentetni.
  4. Töltelék: a kockára vágott főtt krumplikat hozzáadjuk az olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymákhoz, és zöldségzöldjéhez. Tulajdonképpen ez egy hagymás tört krumpli. Ha kész, késes robotgéppel összevágjuk, aprítjuk, hogy krém állagú legyen.
  5. A batyu tésztát kettévesszük, és mind a kettőt nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik tésztát rárakjuk a "tésztacsodára", és a tölteléket a mélyedesekbe adagoljuk. Ráfektetjük a másik tésztát, és határozott, többszöri mozdulattal végiggördítjük rajta a nyújtót.
  6. Megfordítjuk a "tésztacsodát", és kinyomkodjuk a gombócokat.
  7. A maradék tésztával ugyanezt megcsináljuk, ha kevesebb tészta maradt, vagy elfogyott a töltelék, akkor csíkokra vágjuk a tésztát, és csomót kötünk rájuk, és így dobjuk a levesbe!
  8. A félig megpuhult zöldségekhez adjuk a tészta batyukat, és 10-15 perc alatt készre főzzük a levest.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 976
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sally

Mióta szakács: 2012.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

batyuleves, zöldségleves krumplibatyuval, zöldséges leves krumplis betéttel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ribizli555
ribizli555 Sat, 2012-09-22 11:51

Nagyon finom volt, ízlett a családnak.Egyszerű, de nagyszerű:) Köszi a receptet.Gabi

Sally
Sally / Sally Fri, 2012-09-21 14:29

Szia! Tupperware kepviselot kell keresned boltban nem lehet megvenni! Illetve hasznaltan "Jofogas.hu" vagy "Aprod.hu". Barmilyen toltott tesztat el lehet vele kesziteni! Remelem tudtam segiteni!

cserzsi1956
cserzsi1956 Fri, 2012-09-21 08:29

Szia!
Ha segítenél hol lehet beszerezni ilyen "tésztacsoda masinát?
Előre is köszönöm: Erzsi

355
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
paprika 1 db
paradicsom 1 db
kolbász 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
1 kk
bors 1 kk
víz 0.5 dl
burgonya 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek