r
Nosalty Logó

Batyus leves ahogy Sally készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Batyus leves ahogy Sally készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Összesen 355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Összesen 2128 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1674 micro
  • β-karotin
    4211 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    2801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2978.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10045 micro
  • β-karotin
    25269 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 2128 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Elkészítés

A leveshez

  1. Leves alap: olajat melegítünk, rászórjuk a lisztet, majd a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni.
  2. Míg felforr, megpucoljuk a levesbe való zöldségeket, és felkarikázzuk. Fűszerezzük a levest, és rakjuk bele a zöldségeket.
  3. Batyu tészta: az összes hozzávalót összekeverjük, majd kemény tésztát gyúrunk egy kis víz segítségével. Félrerakjuk pihentetni.
  4. Töltelék: a kockára vágott főtt krumplikat hozzáadjuk az olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymákhoz, és zöldségzöldjéhez. Tulajdonképpen ez egy hagymás tört krumpli. Ha kész, késes robotgéppel összevágjuk, aprítjuk, hogy krém állagú legyen.
  5. A batyu tésztát kettévesszük, ésmind a kettőt nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik tésztát rárakjuka "tésztacsodára", ésa tölteléket a mélyedesekbe adagoljuk. Ráfektetjük a másik tésztát, és határozott, többszöri mozdulattal végiggördítjükrajta a nyújtót.
  6. Megfordítjuk a "tésztacsodát", és kinyomkodjuk a gombócokat.
  7. A maradék tésztával ugyanezt megcsináljuk, ha kevesebb tészta maradt, vagy elfogyott a töltelék, akkor csíkokra vágjuk a tésztát, és csomót kötünkrájuk, és így dobjuka levesbe!
  8. A félig megpuhult zöldségekhez adjuk a tészta batyukat, és 10-15 perc alatt készre főzzük a levest.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8562
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas levest szerettem volna, és volt egy kis maradék hagymás tört krumplim. A "tésztacsoda" szerkezet egy műanyag edényeket gyártó cég kreálmánya. Ha valakinek nincs ilyen, akkor a következőt kell csinálni: a kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, közepébe rakjuk a tölteléket, és a kocka sarkait átlósan összefogjuk, kézzel a széleit összenyomkodjuk.

Hozzávalók

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek