Sonkás tortellini

A tortellini egy Olaszországból származó gyűrű alakú tészta, amely ma már a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend. A tortellinit üresen, szószban, levesben is fogyasztják, illetve számtalan különböző alapanyaggal meg lehet tölteni. A töltött tortellinik közül az egyik legnépszerűbb a sonkával töltött variáció. A sonkás tortellinit megvehetjük készen, tehát megtöltve is, vagy elkészíthetjük saját magunk is otthon. A tortellini alapanyagai a liszt, a tojás, a só, a víz és az olaj. Amennyiben magunk töltjük a tortellinit sonkával, ügyeljünk arra, hogy töltéshez kizárólag kiváló minőségű sonkát használjunk. A sonkás tortellinit ízesíthetjük tejföllel, tejszínnel, fokhagymával, illetve reszelt sajttal vagy sajtszósszal is.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
13 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
64 g
víztartalom
0 g
fehérje
13 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A héten már elő kellett vennünk a dzsekiket, könnyű kabátokat, ugyanis megérkezett az ősz. A vastagabb ruházat mellett segíthet még egy-két savanyú káposztás étel is: vigyük be velük a C-vitaminunk egy részét.
NosaltyNem kevés, mintegy 500-550 ezer tonna teremhet idén a legfinomabb és legklasszikusabb őszi pite alapanyagából, ami végre egy jó hír a sok rossz között.
NosaltySzeptember 30-án került sor az idei tökmérő versenyre, ahol egy igazi óriástök győzedelmeskedett.
NosaltyAz őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!
Nem kell sokat bajlódni a mai ebéddel, mégis isteni ízeket, csodás textúrákat kapunk majd ajándékba. Készítsünk tarhonyalevest, sült karfiolt és vaníliás desszertet.
Mintha csak fellapoznánk a nagymama régi, kopottas, szamárfüles receptkönyvét: olyan érzés lesz végigenni a most következő hét ebédjeit. Gazdag levesek, komfortos raguk és ízes tészták várnak ránk, gyors elkészítési idővel.